Heavy Rain

Heavy Rain, spel till Playstation 3. Sett när Madde spelat ut spelet och nu gjort det även jag. Detta spel är riktigt häftigt och ger thriller-spelen i tv-spelsvärlden ett stort lyft. Ska försöka dra kort om spelet utan att spoila:

Handling: The Origami-killer kidnappar små pojkar i tio-årsåldern och dränker dom. En symbolisk gest sker sedan mot offren som lämnas döda på div. ödemarker efter några dagar. Familjer är rädda, polisen har fullt upp och du (Ethan Mars) är nästa far att förlora sin son, tiden är knapp för att rädda Shaun Mars. Man följer fyra karaktärer i spelet och handlingen går att påverka en hel del. Det finns olika slut av spelet och man har själv makten över vilka som ska överleva, och inte överleva samt massor med andra val mer eller mindre viktiga för handlingen. Detta spel kan spelas om och om igen eller bara spela om enskilda kapitel för att se hur man kan påverka storyn vid andra val. De fyra karaktärerna man får följa är pojkens pappa, en FBI-agent, en privatdetektiv samt en journalist. Hanlingen är ruggigt skrämmande, spännande och bra.

Grafik:
Antagligen det snyggaste som visats i ett tv-spel. Videosekvenserna går in i spelet så ibland förstår man inte varför de står still men då är det för att man själv får ta över. Tillsammans med Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots är detta det snyggaste spel jag någonsin sett. Spelet är som en film och grafiken ger ett intryck jag inte sett förr.

Ljud: Perfekt ljud som visar på den dystra stämningen

Kontroll: Spelets egentliga enda nackdel, samt att det kunde få vara längre då. På några få ställen blir kontrollen frustrerande men lyssnar man noga och testar sig fram löser man även det. Att man sedan t ex inte har någon karta att överblicka vart man ska uppe i skärmens hörn är ju bara positivt. När har man det i verkligheten liksom?

Avslut: Heavy Rain är ett fantastiskt välgjort thriller-spel som också är riktigt hemskt. Det fungerar jättebra att se på när en annan spelar och följa den filmiska handlingen och se nya scener och nya händelser när historien hela tiden påverkas logiskt av de små besluten. Jag har aldrig spelat ett spel i denna kategori förut så har inget och jämföra med precis. 9 av 10 i betyg skulle jag vilja säga. // Max Colliander

På Max Collianders blogg på Max Collianders blogg

Kommentarer
Postat av: Billy

"De fyra karaktärerna man får följa är pojkens pappa, en FBI-agent, en moder vars son dödats av seriemördaren samt en journalist"



Hmm, fast morsan får man ju inte spela? Man följer ju detektiven mer :P

2010-08-30 @ 14:39:09
URL: http://iwantnothing.blogg.se/
Postat av: Max

Tack älskling, ändrat i blogginlägget nu :)

2010-08-30 @ 23:18:58
URL: http://maxcolliander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0