Shrek forever after

Såg den sista Shrek-filmen tillsammans med mor på bio, i 3d. Shreks trillingungar har fötts och de lever lyckliga var dag i träsket. Men Shrek börjar tröttna på tillvaron och saknar den gamla tiden, då han var ett fruktat träsktroll och inte hade ansvar för något än hans egen tillvaro. Rätt var det är dyker en möjlighet upp. Han kan få leva om en dag i sitt liv, vilken som helst. I utbyte måste han dock ge bort en av sina forna dagar. Det leder till oanade konsekvenser för Shrek och även Fiona, Åsnan och alla de andra.

Då detta är den fjärde filmen tycker jag det var rätt coolt ändå att morsan kunde se den som bara sett den första tidigare. Verkligen en passande film på det sättet. Allt Shrekigt från de tidigare filmerna finns med och man känner en trygghet i alla roande detaljer som lyfter filmen. Sedan har den en hel del höjdpunkter som är riktigt kul vare sig man sett de tidigare filmerna eller inte.

Shrek forever after är ett utmärkt avslut på Shrek-sagan och filmen är precis som de tidigare, en toppenfilm jag varmt rekommenderar. // Max Colliander
på Max Colliander bloggen

Johan Falk - Vapenbröder

Såg denna, del två i Johan Falk-serien om GSI, Gruppen för särskilda insatser. GSI är då en grupp inom polisen som arbetar enligt egna, grövre metoder och framför allt använder sig av informatörer så de får information från insidan i de kriminella gängen. Filmen utspelar sig liksom tidigare i Göteborg.

I Vapenbröder börjar Frank Wagner, från insidan tvivla ännu mer på vad han gör och vill hoppa av. Men det är inte alltid så lätt. Hans gäng har fått i uppgift att leverera en stor mängd vapen, bl.a. en Grenade Launcher till några de knappt vet vilka de är eller vad de tänker använda vapnen till. Allt går inte som planerat dock. Kontakten mellan de båda huvudrollerna tätnar i denna film och Joel Kinnaman fortsätter briljera liksom i den första GSI-filmen.

Detta är en oerhört vass svensk polisfilm som även är inspirerad från verkligheten, hur polisens arbete kan se ut. Jag tycker inte den är riktigt lika bra som den första filmen men ändå riktigt bra. Lär se den igen någon gång. // Max Colliander
filmgrej till Max Colliander bloggen


Flickan

Såg denna lite märkliga film med far nyligen. Året är 1981 och flickan som som egentligen skulle följa med sina föräldrar till Afrika i ett Sida-projekt får plötsligt inte följa med, hon är för ung (10 år). Föräldrarna reser ändå och låter flickans faster vara barnvakt över sommaren. Till en början får flickan ta hand om det mesta själv, och sedan drar fastern med en man och flickan får klara sig själv.

Filmen är intressant, ur ett barns perspektiv och visar hur grymma barn kan vara samtidigt som den har en charm som gör att man verkligen känner med flickan. Hennes namn, det framgår aldrig. Men hon klarar sig rätt bra och sköter simskolan sisådär medan tiden går och går. Hur filmen slutar ska väl inte spoilas här då.

Foto och ljud är toppbetyg i denna film men det räcker ändå inte för en toppenfilm. Den har flera höjdpunkter men också flera botten-napp. En sevärd film med en riktigt bra ung skådis i huvudrollen men som ändå inte räcker ända till. Betyg, 3 av 5.
Filmtext på Max Colliander bloggen

How i met your mother säsong 1-4

Sett de fyra första säsongerna med Madde nu och tycker serien är jättebra. Kort och gott är handlingen att Ted Mosby berättar för sina barn om hur han träffade deras mamma. Dock kommer han ju aldrig dit utan berättar om en massa tidigare flirter i jakt på kärleken och de galna upptågen med hans kompisar Barney, Robin, Lily och Marshall. Men förr eller senare måste det ju leda rätt och vid slutet av säsong fyra börjar han i alla fall arbeta på den skola (Universitet typ) som hans blivande hustru studerar på.

Skådespelarna är toppen och det är egentligen dom som lyfter upp hela serien. Stört mig lite på Ted de sista avsnitten då han bara är för mycket men det lade sig sen igen haha nä men skitkul serie som även går att se även om man inte följer kronologisk ordning. Kul med gästspel också av bl.a. Britney Spears. // Max Colliander

Max Collianders blogg

Dagens två låtar

Idag har jag hunnit med mycket, men ändå känns det som jag har massor med saker kvar att göra på "Attgöralistan". Fått ett bud på ett tv-spel jag lagt upp på Tradera nu, trevligt trevligt. Annars har jag skrivit på min åsiktsblogg och några bloggutkast på densamma. Under hela dagen har två låtar gått om varann i datorn. Tycker det är lite kul för jag är ju allätare om man ser till musiksmak och dessa två låtar är ju verkligen olika.

Mad Cranium - Vote4 Pirate från år 2010
Fick tips om låten på Arvikafestivalen och har sedan tankat ned den på datorn. Dock inte beslutat mig för hur jag ska rösta i höstens riksdagsval än, det är riktigt kul och ha alla dörrar öppna så att säga. Annars är Moderaternas vallåt rätt underhållande med.


The Buggles - Video killed the radiostar från år 1979
Upptäckte låten på ett Singstar-tvspel nyligen (på en legendarisk fest:p) och fastnade för låten, rösterna och texten direkt. Madde köpte skivan begagnat på Arvikafestivalen och den finns på datorn med. Tycker den är skön och lyssna på och ser man på utvecklingen sedan låten gjordes kan man ju spinna vidare på låten, ex:
Video killed the Radiostar - VHS killed the Videostar - DVD killed the VHSstar - Blueray killed the DVD-star - Pirate bay killed them all, eller nåt:p.

// Max Colliander

Dr. Horrible´s sing-along blog

Sett den här typ kortfilmen (typ 40 min) flera gånger nu och tycker den är både unik och go. Skådespelarna är toppen och de sjunger bra och texterna är minst sagt lysande. Det är en musikal kan man säga, trailer finns här.

Dr Horrible vill komma in i EVE (Evil League of Evil) med ledaren Bad Horse. Samtidigt är han störtförtjust i Penny som han och många fler delar tvättstuga med. Detta går inte som förväntat då hans ärkefiende Captain Hammer också blir förtjust i Penny och vinner hennes hjärta väldigt omgående. Nu pallar jag inte beskriva handlingen mer men detta är ett måste tycker jag. Jättebra! // Max Colliander

På Max Collianders blogg

Arvikafestivalen 2010

Så har man kommit hem från denna härliga festival. Var faktiskt första gången jag var på Arvikafestivalen.


Festivalbussen: Fanns inte plats att sitta bredvid Madde men det funkade ju bra ändå. Satt mest och glodde på vägen. Två st som satt kring mig lekte Tjugo frågor och ett kul minne är då jag satt där och verkligen visste vem personen den ena tänkte på och den andra frågade säkert typ 50 frågor. Att personen var lärare och från Storbritannien kopplade jag direkt till Hogwarts och därpå Severus Snape. Tjejen bredvid mig somnade till då och då och hennes kompisar tog lite elaka bilder på henne, särskilt då hon somna på min axel och jag bara satt där, "jaha?" liksom. Detta var första gången jag åkte med Festivalbussen och det var smidigt och trevligt i alla fall. Hade med mig en påse Ahlgrens bilar och som den nörd jag är på statistik och ett behov av att fördriva tiden på bussen så tog jag alltid tre bilar i munnen åt gången och räknade färgerna och antecknade den färg jag hade mest av varje gång i mobilen.
Röd: 6 gånger
Vit: 8 gånger
Grön:10 gånger
Alla: 6 gångerPå hemvägen satt vi bredvid varandra i alla fall och Madde somnade rätt omgående. Själv satt jag och sneglade på tjejen bakom Madde och tyckte jag kände igen henne så mycket men kunde inte koppla det. Det kändes ju pinsamt och glo en massa med så sneglade bara lite och ibland. Slutligen kom jag på det, ett helsidereportage i Uppsalatidningen och en bild på na. Det var Victoria Westberg, Piratpartiets förstanamn till kommunen i höstens val, småsnackade kort.

Campet och Campingen: Vi hamnade i Piratpartiets camp och där lärde vi känna Lars, Tess, Natalie och Edward, trevligt folk det där. Våra grannar var också väldans trevliga såväl Pannkakskyrkans (Camp Jesus)  som de andra. Då Piratpartiet hade ett eget partytält med bannérs och ballonger m.m. så besökte massvis med människor campet och diskuterade politik, fick piratsaker gratis och ställde frågor. Räknade till tre st jag själv såg som satte fast Pirat-pins i huden men jag hoppas de hade hål där redan (armarna och bröstet) annars måste det gjort riktigt ont, men snyggt vart det. Ibland var trycket så pass stort att jag och Madde fick snacka med flera st samtidigt och det blev kö till tältet. Trycket lättade lite dag för dag och jag lärde mig massor och det var skitkul verkligen med all positiv respons från folk. Den hårdaste diskussionen var med två unga tjejer från Ung Vänster. Men efter en stund gick även dom därifrån nöjda även om vi inte värvade dom. Knöt f.ö. min livs första ballong till en av dom två. Och värvade en medlem åt Piratpartiet gjorde jag med samma dag. 

En mindre kul sak var dock regnet som öste ned på torsdagen och lördagen, något förtält hade vi inte. Så vi satt i mitten och krigade mot vattnet som flöt in i drygt en timme, tre toarullar gick åt och lite kläder. 

Att Youtube är stort är ett faktum, men att det kan inspirera folk så mycket som man märkte denna festival trodde jag inte men kul kul var det. Från dag ett och framåt kunde det knappt gå nån timme förrän man hörde någon skrika "Vem var det som kasta!" och någon ny grej är tydligen att skrika "Backa backa!" helt random. Särskilt passande var det ju då LO på festivalområdet delade ut frisbees så folk kunde leka "Skogsturken" på riktigt:p.


Artisterna: Såg fyra band helt och sedan några en kortare stund. Kent var ju det jag helt obviously var där för att se. Maskinen var helbra, Babyshambles var som vanligt bra och SPOCK var en stor överraskning för mig med sin Star trek-musik. Lite kul att bandet funnits i lika många år som jag har och ändå aldrig känt till dom tidigare.


Kent-konserten: Det var tredje gången jag såg Kent och självklart spelade de på Vintergatan, den största scenen. Hade bestämt mig för att vi skulle stå långt fram som fan så vi var med sista halvtimmen på artisten före. Ändå hamnade jag bara på rad två, längre fram nästa gång:p. Öppningslåten Utan dina andetag var en lysande start istället för att direkt smälla på med de kändare låtarna. Blev överraskad och tårögd när Det finns inga ord spelades som är en av mina favoritlåtar all-around. En enda besvikelse var det väl dock, att Vals för satan inte spelades som i Malmö tidigare i år. Men den underbara låten är ändå en så stark Arenalåt att den utomhus inte alls hade haft samma kraft. Överlag var Kent rockigare än tidigara gånger jag sett dom och det var för det mesta kanon med t ex en rockigare version av Dom andra, även om Mannen med vita hatten hade vart finare i original. Fick även se 747 live och det var mäktigt. Givetvis spelades Mannen i den vita hatten som sista låt och de sista orden "du och jag ska aldrig dö" avslutade den bästa Kent-konserten jag varit på!


Festivalområdet: I Folkets park var hela festivalområdet och där fanns massvis med stånd och flera politiska partier. Diskuterade i de flesta tälten och Djurens rätt var väl dom som fångade mig mest, medan en intressant kille från Folkpartiet berättade om varför hans parti var bättre än de övriga borgerliga och han klankade ned på Centern rejält det gilla jag:p. Värt att nämna också, social som jag är. När Madde gick på vattentoalett på området och sedan kom ut hade jag satt mig bredvid han som tog betalt och snackade en massa med honom. Han såg ju så ensam ut.

Vittnesmål & drägg: Grisar, det är vad Tord ordningsvakten kallade såna personer. Såna som bara förstör och inte visar någon som helst respekt mot någon. Pallar inte skriva mer om detta nu men en anmälan gjordes och vi lämnade vittnesmål. Jävla idioter som plankat in på campingen bara för att stjäla, skräpa ned, pissa på och trasha folks tält.

Packning: Jag hade förberett mig för stekande sol och packat för överlevnad, detta failade ju en del dårå. Hade inget långärmat alls och knappt kortärmat heller. Men en poncho köptes på plats mot regnet. Solcells-laddaren jag packat med gjorde en knaper och ynka insats och den kan jag tyvärr inte rekommendera för folk så som jag hade tänkt. En ficklampa köptes i centrala Arvika och kom väl tillhands. Trevligt nog kom aldrig myggsprejen tillhands heller. Solkräm var väl bland det bästa som packades och mobilladdaren såklart.

Maten: Langos äts bara en gång om året, på festival! Åt lite annat onyttigt med men, men ingen läsk alls! Så mitt tidigare inlägg Läskfrihet stämmer inte riktigt. Tycker det fanns ovanligt många och varierande matställen kring campingen och festivalområdet så det satt fint det.

O/lika uppdrag: Jag utförde två uppdrag under Arvikafestivalen 2010. Bl.a. stoppade jag ett par på gatan och frågade vad de tyckte bäst om hos varandra, sedan deltog jag i en bönestund i kyrkans tält som tog ungefär en timme. Det var intressant tycker jag, även om jag själv är ateist. Diskuterade med dom om det var att klassa som helig plats. Men med ett kors ovanpå och gud som fanns på platsen enligt de andra så var det klart godkänt, "guds närvaro finns här så jag tycker det är en helig plats".

Efterhand: Ska kika lite bilder på Festivalphoto nu, tråkigt nog skriver SVD att detta var katastrofår för festivalen och DN skriver detsamma samt att "Depeche Mode sänkte Arvika", och nu har de tydligen inga pengar kvar?. Men men jag hade en skitkul festivalupplevelse och åker kanske på Arvika igen nästa år får la se. // Max Colliander
(Vårt tält till vänster i bild, foto: Max Colliander)

På festival, Max Collianders blogg


Tisdagen den 20 juli 2010

Idag klev vi upp tidigt och drog till sjukhuset för lite arbete. Middag på Subway och vatten som dryck, känns nyttigt. På kvällen efter vår tvättid promenerades det till Willys för att handla lite mat. Kände mig sugen på micropop men det vart inget sådant inköp. Jag tror ingen kan undvika allt som är dåligt för miljön, men palmolja är verkligen något jag inte kan stå för. Mailade både Estrella och Willys när jag kom hem:


"Hej Willys, idag när jag handlade hos er kände jag mig sugen på pop corn och tänkte köpa ett sånt där stort pack micropop som är ert eget märke. Ve och fasa kollade jag dock innehållsförteckningen och såg att denna produkt innehåller palmolja. Palmolja är riktigt illa för miljön och hela regnskogar eldas upp för att odla och tillverka palmolja. Jag tycker verkligen ni borde tänka över ert val och överväga att använda solrosolja istället som är betydligt skonligare mot miljön. Med anledning av detta köpte jag ingen micropop hos er idag och kommer även kontakta Estrella som på sina popcorn skriver "vegetabiliskt fett" vilket kan betyda såväl palmolja som inte. Tills vidare får jag äta chips istället där goda alternativ finns. Hoppas på bättring och tacksam för svar! MVH // Max Colliander"

Hoppas de svarar snart. // Max Colliander

Uppdaterat 100722: Fick snabbt svar från både Willys och Estrella. Estrellas svar genom Konsumenttjänst och Tomas Carlssons var jag minst nöjd med de sa inte ens vad "vegetabilisk olja" betydde i detta sammanhang men det var väl underförstått att det rörde sig om Palmoljan. Sedan var det det gamla vanliga "vi arbetar för att bli bättre"-snacket. Svarade tillbaka att de borde vara tydligare och skriva just vad deras produkter innehåller och ingenting annat. Svaret från Willys var långt och positivt vilket jag blev glad av.

Ingmar Kroon, presschef på Axfood som äger Willys skrev att de ville vara ärliga och därför skrev Palmolja uttryckligen för att inte vilseleda sina kunder, cred där! Han tog mitt mail på allvar och höll med till viss del. Snackade dock om något som var helt nytt för mig han kallade för "gröna palmoljecertifikat". Detta ska vara något som Axfood försöker ersätta hela sitt Willyssortiment med av det som idag har vanlig Palmolja. Då jag själv inte hört om det förut har jag svårt att ta ställning men det låter ju positivt. // Max Colliander

Max Collianders blogg. Foto: Max Colliander

O/lika uppdrag #026

Under Arvikafestivalen 2010 passade jag på att genomföra detta uppdrag. Jag stoppade två st på väg till festivalområdet som var ett par, och de var ett par redan innan festivalen berättade de. Rebecka 17 år ansåg att det bästa med William var att han alltid var ärlig. William trevade lite på svaret och sa att Rebecka var "ganska underbar, jävligt underbar, liksom speciell". Rebecka var 17 år och William 16 år. Uppdrag slutfört! // Max Colliander

Max Collianders blogg


SM: Majsan och åkern

Måste väl ha varit sommaren 2004. Efter en fest på Lyssnaängen som betydde väldigt mycket för mig anordnad av FE (Flaskegger) så var min cykel kvar gömd i det höga gräset på en åker i Sunnersta. Jag fick skjuts av pappa för att hämta cykeln och det tog sin tid att leta där på åkern.

Rätt vad det är så stannar en annan bil vid vägkanten och en blond tjej jag känner igen stiger ur. Hon hade fått skjuts dit av sin pappa för att leta efter cykeln hon gömt där vid gårdagens FE-fest.

Men inte nog med att vi hade gömt cyklarna på samma åker och kom med samma transport för att hämta dom, så visade det sig att våra pappor var bekanta. Världen är liten, och små fina minnen är kul att spara på och plocka fram när man vill:).

// Max Colliander

Max Colliander personliga blogg
(Åkern ca 6 år senare, rätt nyklippt ser det ut som. Foto: Max Colliander)

Metal Gear Solid Rising: Äntligen info!

Äntligen har information släppts om det efterlängtade tv-spelet Metal Gear Solid Rising, Lightning bolt action. En ordentlig trailer och sex st bilder hittar jag på Internet samt information om spelet. Det kommer bli lite mindre smygande och mer action ser det ut som men bara det inte går ut över en fängslande och vacker story så är det väl inga problem även om det gamla spelsättet säkert kommer kännas bättre till en början. Att cutta saker med svärdet (som en ninja) har varit ett litet moment man sett av i flera tidigare MGS-spel men aldrig fått prova på själv till någon större del. I detta spel är det cuttandet som är huvudsaken och man ska kunna skära itu typ allt.

Detta spel, som jag hellre skulle vilja kalla bara Metal Gear Rising då det inte handlar om Solid Snake längre utspelar sig mellan spel nr 2 (Sons of Liberty) och nr 4 (Guns of the Patriots) och huvudrollen är Raiden, bara Raiden. Jag ser fram emot detta spel väldigt mycket och om grafiken t om överträffar den i Guns of the patriots så är det bara för bra typ.

Jag förhandsbokade Metal Gear Solid Rising redan förra året och den förhandsbokningen ligger bara och väntar på CDON och jag köper det på Playstation 3. // Max Colliander

på Max Collianders blogg

Läskfrihet

Nu har jag varit läskfri i 15 dagar och det har funkat fina fisken faktiskt trots värmen, trodde aldrig det skulle vara så lätt som det ändå varit. Självklart har s.k. hemgjord läsk (Sodastream) ochså varit förbjuden. Det har dock blivit ovanligt mycket glass men det har väl med den oerhörda hettan vi har, alldeles för varmt tycker jag och det känns trist och se alla småbarn som sitter vid stranden utan solhatt som är så viktigt. Hunnit med och åka och bada två gånger också helmysigt och trevligt och jag simmar ännu utmärkt märker jag trots värmeböljan. På onsdag, imorgon släpper mitt lilla läskförbud och då ska jag läska mig hela veckan för att överleva, vätska, koffein och socker kommer att behövas.
// Max Colliander

SM: Tekken 3

Året var 1998 och efter succen med tv-spelet Tekken 2 kom då Tekken 3 ut. Själv minns jag hur man lurade föräldrarna att spelet hette Tecknet och var det där kortspelet man spelade med kompisarna eftersom de kanske inte skulle gilla ett fightingspel. Om de gick på det eller ej vet jag inte men spelet fick jag köpa i alla fall.

Jag var en av de få i klassen som hade Playstation-konsolen och detta spel så vi satt massor med barn och spelade. Även min lillasyster fastnade i spelet men mestadels tittade hon på och hejjade fram mig när jag kämpade på genom banorna. Att få fram den värdelösa doktorn som sista karaktär tog en hel natt och är nog en av de svåraste utmaningar jag gjort genom tv-spel. Storyn var fängslande och videorna man låste upp var så grymt fint gjorda och man satt hängiven vid tvn och beundrade grafiken.

Tack vare Theatre man fick fram sedan så kunde man kolla på videorna hur mycket man ville helt utan att fajtas. Gons video var nog den absolut vackraste och musiken helt underbar framför allt när Gon landar på en fågel i slutet av videon.

Hwoarang och Nina Williams var mina absoluta favoriter och jag gillar dom i de nyare spelen med. Har idag alla spelen från Tekken 2-Tekken 6 dock inte Tekken Tag som var ett väldigt speciellt spel. Jaja, kul minne med Tekken 3 och hejaramsan lillsyrran brukade hejja på mig med (A) som jag minns jao.

// Max Colliander

Max Colliander bloggen

Kent: Texter om Sveriges största rockband

Läst ut denna bok om Sveriges största och bästa rockband. Boken är ingen direkt berättelse utan en massa texter och skiv- och konsertrecensioner från starten till inför att albumet Tillbaka till samtiden skulle släppas. Boken är intressant och rolig att läsa om deras upptåg och förhållande till sin egen musik och hur andra sett på dom genom åren.

Några saker jag tyckte var extra intressanta var bl.a. om deras största misslyckanden bland livespelningar, turnén i USA och Jocke bergs sidoarbeten under namnet Paus då han jobbade med The cardigans och Titiyo. Gillade också Jocke Bergs egna kommentarer om olika låtar vad de handlar om och hur de kom till. Palace & Main t ex är en vägkorsning deras turnébuss körde genom i USA och flygplanet på albumet Isola är ingen 747:a. Recensenter som rentav sågar bandet finns med och en hel del galna upptåg de varit med om genom åren och roliga saker fans gjort.

Jaja skulle kunna rabbla upp en massa mer, just d statistik över hur många exemplar de sålt av albumen. Föga förvånande är det Vapen & Ammunition som sålt i särklass flest. En jättebra bok och ett måste för alla som kallar sig Kent-fans. // Max Colliander

på Max Colliander personliga blogg

Besökte Kramfors i 6 dagar

Var med Madde i Kramfors ca en vecka och vi hann med mycket tycker jag. Släktmiddag i Ö-vik, skriva insändare som kom med i Tidningen Ångermanland, totalt tre stycken skrev vi och alla publicerades. Sedan hann vi med två kvällar på Kramfors stadsfest och träffade Jason, en barndomskompis till Madde. En tur till Sundsvall hann vi också med även om den blev rätt fail.

Kring Kramfors stadsfest festade vi en del och såg bl.a. Nationalteatern live på torget. Under kvällen när jag var inne på betal-området för att köpa en snygg tröja tappade vi bort varann och helt plötsligt hade jag fått en massa sms:p, som jag knappt hann svara på:

Madde: Kom då!
Madde: Vi är vid break dance
Madde: Var är du?
Madde: Gå till där man kissar
Jason: Kommer inte du?
Madde: Kisstället. Kom?
Jason: Kissa.. :p
Jason: Vart är du?

Kramfors stadsfest 2010, Max Collianders blogg
// Max Colliander

SM: Bluetooth

På tåget hem från Kramfors sommaren 2010 slog man ihjäl lite tid, eller faktiskt väldigt mycket tid genom att skicka musik och bilder till randompeople via Bluetooth. Till en början var det ett par bakom som fick ta emot en massa låtar. Roligast var det dock på tåget Gävle-Uppsala då kvinnan framför fick hur många låtar som helst och några roliga bilder. Jag skickade bl.a. massor av Kent-låtar och instrumentala låtar från olika tvspel. Skickade även två komikergrejer där en komiker driver med fördomar oså. Skitkul undrar om hon gillar allt jag skickade sen:p. 

Första gången jag testade detta tidsfördriv var på en tågresa hem från den kungliga hufvudstaden för åratal sedan. Ett gäng tjejer satt tvärtemot mig och snackade högljutt om en f.d. pojkvän som nyligen dumpat en av dom. Jag hittade någon (uppenbarligen en av tjejerna) via Bluetooth och skickade vad jag hade, bilder på vacker natur, solnedgångar och träd. 

Tjejen som tog emot bilderna förstod inte riktigt vad som hände så hon utbrast "vafan nu skickar han nåt igen, en bild på nåt på ett träd!" Hon var redigt upprörd över att killen som dumpat henne skickade bilder på träd hon fattade ju inte riktigt vad det innebar:p. Jag satt där och sneglade på tjejerna som diskuterade mina bilder och till slut fick jag slut på bilder så jag tog en smygbild på dom där de satt upptagna med sitt. Jag sände över den med och för några sekunder såg de livrädda ut och fytusan, liksom hur hade hennes ex lyckats få en bild på dom just nu på tåget? De kollade mot mig och såg hur jag flina och skratta och då plötsligt slog det dom att det kanske var jag som skickat allt. De vart faktiskt inte sura utan jag förklarade att hon hade Bluetooth på och att jag inte hade så mycket att göra. De fick en förklaring och insåg att tjejens ex inte skickat bilder på träd och annat:p. Kul minne i alla fall. Jag kommer säkerligen slå på Bluetooth på mobilen fler tågresor framöver:).  Trevlig resa! // Max Colliander

Harry Potter - snart kommer Part 1!

OBS Spoilers Obs Spoilers!
Nu har två trailers kommit till Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 and 2. Jag har länge trott dessa filmer kommer bli de bästa i serien då bok sju alltså splittras upp i två delar i filmversionen. Men efter att ha sett dessa trailers och lite bilder på IMDB och diskuterat med folk är jag inte lika positiv längre. Här är länk till Trailer 1 och trailer 2 <<--- Klickbara länkar

Följande saker Måste vara med i filmerna från boken för att filmerna ska kunna bli bra och dessa starka saker från boken är bara det jag kom på spontant i en diskussion. Del sju blir i två delar och de har all möjlighet att göra två bra filmer utan att missa massa viktiga händelser. Dessa viktiga händelser måste vara med:

Bröllopet - Med bokens kanske starkaste citat då allt splittas upp

Krake - Hans berättelse om R.A.B måste vara med

Dobby
- För bövelen de måste ju ha med Dobby, och hans tragiska öde

Dumbledores relation till Gellert Grindelwald - Och berättelsen om dom

Luna Lovegoods pappa - Deras häftiga bostad och hans roll i handlingen

DAs uppror - Neville och de andra elevernas uppror på Hogwarts

Malfoys familj - Draco själv, hans far och framför allt en av slutscenerna där Narcissa räddar Harrys liv

Minerva McGonagall - Klar hon måste jobba kvar på Hogwarts

Snapes minne samt öde - Han ska inte bara dö, hela hans livsminne var ett helt, helt kapitel i boken

Alla de som dör i boken - Ja de ska dö i filmen med hur sorgligt det än är. Överflödigt och nämna alla här

Bellatrix VS Molly - Klart deras tuffa fajt ska vara med

Sedan är ju affischen på IMDB inte så trevlig heller, sen när brinner Hogwarts?! Skulle inte förvåna mig om de ville göra filmen i två delar för att verkligen få med stora krigsscener på 20-30 minuter och inte alls för att faktiskt få med allt viktigt som man först trodde. Aja kommer se den på bio i alla fall och vad på listan ovan som tas med i filmen eller inte visar sig väl. Och självklart kommer inte allt med i Part 1 då en del inte lär hända förrän i Part 2 som kommer år 2011 // Max Colliander

På Max Collianders blogg
SM: 2002

Sommaren och hösten år 2002 och några år framöver gjorde rejäla intryck på mig och jag tänkte bara fixa en lista på en del av det som sammanfattade denna period i livet:

Spökåkern
Salem
Skutskär
Köpenhamn
Counter Strike
Kristallnatten
Tippex
Cigaretter
Bokis
Kent
Vapen & Ammunition
Oskulden
Andrahem
Öster om ån<3
Västra kvadranten<3

Så alla goda människor som fanns där då, tack för allt: Sanna, Sebastian, Pelle, Tora, Runa, Göran, Hanna, Anna, Gustav, Samuel, Petter, Thereze, Madis, Helena och även Kave, Ida och Kerstin! // Max Colliander


O/lika uppdrag #025

Det här uppdraget låter ju egentligen väldigt enkelt. Jag har dock valt att inte räkna då jag säger till min flickvän att hon har fantastiskt hår och heller inte bara säga det till någon som är yngre än mig utan väntat ett tag på rätt tillfälle och någon som jag inte känner så bra heller så det blir lite speciellt ändå. Menar, jag har flera kompisar som både är yngre och har fantastiskt hår men utmaningen ligger ju lite i då det är första gången man träffar personen.

Så det var en lillördag strax före skolavslutningen som vi var på förfest och sedan utgång på Etage hela kvällen med massor av karaoke och gott umgänge och goda drinkar. En person i kretsen var ny för mig och hon var väldigt trevlig och rolig. Hon hade dessutom rätt ovanligt hår som var fixat och färgat så jag sa flera gånger under kvällen till Suzzii att hon hade fantastiskt hår. Jag menade det, och hon vart jätteglad av att höra det. Så ja, uppdrag slutfört! // Max Colliander

Max Colliander bloggen

Sitter och tar det lugnt

Idag är det fredag, jag sov alldeles för länge:p. Sitter och lyssnar på en låt som jag gillade från Karaoken på Etage i onsdags men mestadels var vi på Kalas och värken i benen sitter visst i än:p haha min kondition suger. Spelat Zoo Tycoon 2 idag och klarade lite kampanjspelande på expansionen "Extinct animals". Sedan tog jag tag i ett blogginlägg jag velat skriva länge på min åsiktsblogg om upphovsrättsextremism och fildelning. Ikväll ska vi käka Tortillas skitgott:D. // Max Colliander

Onödig statistik

Jag har länge varit en form av statistiknörd. Den 20 juni 2010 sammanställde jag en lista över min telefonbok i mobilen och första bokstaven i de kontakter jag hade. Eller ja, hur många i min mobil börjar på bokstaven A, och B osv. // Max Colliander


M - 11 st började på bokstaven M

S - 9 st började på bokstaven S

EL - 8 st började på bokstäverna E och L

BJ - 6 st började på bokstäverna B och J

D - 5 st började på bokstaven D

HK - 4 st började på bokstäverna H och K

ACGIV - 3 st började på bokstäverna A, C, G, I och V

FPRT - 2 st började på bokstäverna F, P, R och T

NOUW - 1 st började på bokstäverna N, O, U och W

RSS 2.0