Johan Falk - Vapenbröder

Såg denna, del två i Johan Falk-serien om GSI, Gruppen för särskilda insatser. GSI är då en grupp inom polisen som arbetar enligt egna, grövre metoder och framför allt använder sig av informatörer så de får information från insidan i de kriminella gängen. Filmen utspelar sig liksom tidigare i Göteborg.

I Vapenbröder börjar Frank Wagner, från insidan tvivla ännu mer på vad han gör och vill hoppa av. Men det är inte alltid så lätt. Hans gäng har fått i uppgift att leverera en stor mängd vapen, bl.a. en Grenade Launcher till några de knappt vet vilka de är eller vad de tänker använda vapnen till. Allt går inte som planerat dock. Kontakten mellan de båda huvudrollerna tätnar i denna film och Joel Kinnaman fortsätter briljera liksom i den första GSI-filmen.

Detta är en oerhört vass svensk polisfilm som även är inspirerad från verkligheten, hur polisens arbete kan se ut. Jag tycker inte den är riktigt lika bra som den första filmen men ändå riktigt bra. Lär se den igen någon gång. // Max Colliander
filmgrej till Max Colliander bloggen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0