American pie 6 Beta house

Såg denna AP-film i samma veva som The naked mile. När man väl accepterat att film nr fem, The naked mile håller ett helt annat mått än de tidigare filmerna så har man inga förväntningar alls på denna del sex, Beta house.

Utifrån noll förväntningar känns då Beta house som en rätt okej film. Återigen är det Mr Levenstein som räddar upp hela filmen även om det finns fler roliga scener här än i The naked mile. Filmen är bra och se på när man inte har så mycket annat och göra, lär se den igen någon gång.  // Max Colliander

House

American pie 5 The naked mile

Ibland har man riktigt kul, eller inte. Såg på de två minst braiga AP-filmerna som jag har under typ samma kväll. The naked mile handlar mest om alkohol och tuttar men har väl sin humor på några ställen. Det enda som räddar upp filmen är Jims gamla pappa Mr Levenstein som är den enda som är kvar från de gamla klassiska American pie-filmerna.

Filmen är kul i den mån att det ändå är en AP-film, jag lär se den igen. // Max Colliander


mile


Blade Trinity

Var mer en slump att jag såg denna film, vi hade just spelat klart Mario smash brothers tror jag det hette. Hur som helst. Under hela filmen spekulerade vi om det här var del två eller tre i serien men antog att det var trean med anledning av titeln. För kanske 6 år sedan såg jag Blade (ettan) och alltså inte sett tvåan än.

För att vara en del tre av en film tycker jag den var riktigt bra faktiskt, väntade mig att det skulle kunna vara världens kalkon men gillade skådespelarna, stämningen och ja allt var bra. Utom han som spelade Drake då, han borde spelats av någon annan. Filmen är snabb, snyggt gjord och har bra flyt och blir lite sugen på att se de andra Blade-filmerna nu. Blade Trinity hade jag inga direkta förväntningar på så mina förväntningar uppfylldes med råge, en bra film helt enkelt. // Max Colliander

Trinity

Gremlins

Var över hos några kompisar och efter lite tv-spel på fyra deltagare vart det Gremlins:p. En gammal klassiker får man väl säga även om jag nu bara sett den en gång.

Jag tycker filmen var underhållande och för att vara gjord på 1980-talet helt okej effekter, även om det var mer skratt än skräck även i de s.k. skräckscenerna. En bra film att se i sällskap av kompisar skulle jag vilja säga. Jag gilla den, helt okej film. Jag lär ju se den igen någon gång. // Max Colliander


ml

Sagan om de två tornen

Såg filmen utan paus och kom ihåg det mesta sen förut. Det är rätt kul med pålagda scener men måste säga att man faktiskt märker vilka de är ibland då de också segar ner filmen vilket är synd. Som många trilogier känns även den här nr två i ordningen lite som en mellanfilm med en massa utdragna scener, syftar främt på slaget vid Helms klyfta.

Rent effektmässigt är det en riktigt mäktig film med flera höjdpunker, men även en del tråkigt dryga överdrivna scener (ex. Legolas åker snowboard på en sköld mitt i strid). Av och till är Gimli så dryg att jag önskar han kunde, ja åtminstone skada sig. Hallå det är krig, de kanske kommer dö allihopa, folk är livrädda och här kommer Gimli med kommentaren "vad bra" när orcherna och uruk-hai tränger in längre i Hels klyfta bara för att han ska få döda dom. Jag tror jag gillar film ett och tre i trilogin mest även om det finns överdrivna scener i alla filmer, vilket i och för sig inte är så ovanligt i filmet i allmänhet.

Men så superduper bra är inte Sagan om de två tornen, men den är bra och någon gång kommer jag se den igen. // Max Colliander


Lord of the rings 


Sagan om ringen Härskarringen

Var så pass längesen jag såg den nu att jag vid flera tillfällen inte var säker på vad som skulle komma härnäst. Jag har tidigare nästan tyckt den var långtråkig men nu rycktes jag omgående med i handlingen. Filmen är bra (inte superduperwowbra), men ändå bra och jag kommer säkert se den igen någon gång. // Max Colliander

Härskarringen

Rasta hund

hunden

Här är Julius, han ägs av någon av mammas jobbarkompisar. Vi var ute och rastade han några timmar nyligen och det var hur kul som helst. Försökte lära han en del sitt/ligg och ge honom hundgodis när han gjorde rätt. Ute i Källparken försökte vi springa med honom men det gick inte så bra, han tyckte det var så kul så så fort farten ökade började han hoppa runt i cirklar runt en och hoppa upp på en för att slicka i ansiktet. Vart ju lite osmidigt med koppel och allt.

När vi var på väg tillbaka började han med ca 100 m kvar slita och dra som en blådåre. Kände väl lukten av matte? Visst känner man till att hundar har bra luktsinne men så här bra trodde jag aldrig. Hans husse hade gått där flera timmar tidigare, måste ju ha blandats med andra dofter med tycker jag. Sedan ser portarna likadana ut men Julius visste precis vilken vi skulle in i. Sen rusa han upp på första våningen, nosa snabbt runt och fortsatte upp. Ställde sig sedan rakt framför rätt dörr och stod helt stilla tills vi öppna dörren och han flög in på matte. Riktigt kul och häftigt att se, hundar är coola:p. // Max Colliander

Serenity

Så kom då ett Playstation 3 på posten och då gick det och se denna blueray-dvd. Detta är slutet på serien Firefly som alltså inte kom med i serien och därför blev en långfilm. Jag tycker övergången fungerade bra och kom snabbt in i handlingen.

Enda sedan jag såg Firefly-serien har jag haft höga förväntningar på denna Serenity och måste faktiskt säga att dessa höga förväntingar blev väldigt satisfied (svenska?). Filmen är riktigt bra, otroligt bra och de hemligheter som dolts uppdagas riktigt snyggt i ett avgörande och läckert slut.

Uppskattar också att ja, nu blir det SPOILER!
Men i alla fall, att alla inte överlever. Hjältar kan också dö, och det händer även här. Huvudrollen, Mal, om inte River är med huvudroll i långfilmen då, spelar otroligt bra och allt det sköna/roliga med River finns kvar, och blir ännu bättre i filmen. Gillar verkligen de små sköna detaljerna med Crewet och även om det är läskigt, scener som hör mer till skräckgenren.

Även på skräckdelen är filmen jättebra, det läskiga är liksom inte blod, monster och "hoppa framförkamseran" främst. Det läskiga är känslan som kryper upp på/i en. Att man efter filmen fortfarande tänker, det kan hända vem som helst, det kan hända mig. Typ så.

Men hur som helst. Synd att det inte blev fler avsnitt i serien utan att det tvingades bryta, men fett bra att de lyckades göra en avslutande långfilm. Får bli en riktigt bra 4 av 5 i betyg. // Max Colliander

Serenity långfilmen


När karusellerna sover

Så har jag kollat klart på denna trevliga julkalender. Det var inte mycket jag mindes från att ha sett den när den gick på tv, lär ha varit många många år sedan.

Jack är huvudrollen, en lite knäpp person som pratar med kameran och har livlig fantasi och pratar före han tänker ibland. Han upptäcker i all fall att Liseberg (Göteborg då) är levande fast det är vinterstängt. Han börjar besöka nöjesfältet och dess drömfigurer typ varje dag och får sedan med sig en klasskamrat som heter Helena.

Jag tycker dom två i allmänhet inte övertygar särskilt mycket alls i skådespeleri, utan mest handlar det ju om nostalgi och att julkalendrar ofta är gulliga.

I varje avsnitt är det någon sång som sjungs och det är samma stuk på alla sånger, som om man var på Allsång på Skansen tycker jag det känns som. Visst är det bra att lära sig lite om gammalmodig musik men det blir rätt överdrivet och ibland känns det som att sången tar upp majoriteten av avsnittets tid vilket är lite synd. 2 av 24 låtar gillade jag dock:p, Varför skola människor strida, samt Piratsången som var med lite i flera avsnitt.

När karusellerna sover är inte ens i närheten av andra bra julkalendrar, framför allt Mysteriet på Greveholm som jag tycker är absolut bäst. Men det är underhållande, mysigt och gulligt att se på och jag kommer se om kalendern i framtiden. Den får typ en svag trea av fem i betyg. // Max Colliander

Julkalender


Tekken 6

Så har denna konsol slutligen kommit, paketet vägde typ 5-6 kg så vart ingen storhandel på samma gång. Så fort vi kopplat i det började vi spela ett av våra fem spel, Tekken 6.

Vi har bara en handkontroll så spelat Storymode och Arena. Det är lätt att vara nostalgisk och sakna det gamla klassiska då man bara är två slagskämpar på en bana och kämpar man mot man (eller kvinna mot kvinna aja ni fattar). Nu är den funktionen dock inte helt borttagen men då är det typ bara 4-5 fighter sedan ser man personens slutvideo.

Storymode verkar dock riktigt stort och ger spelet ett otroligt djup i förhållande till de tidigare Tekkenspelen. Jag gillar också den smarta idén att personerna finns i Storymode och har en roll, och sedan deltar i The king of iron fist tournament 6 i Arenan på sidan om. Det är inte helt lätt att få fram nya slagskämpar i Arenan vilket tidigare alltid varit målet med spelen.

Customize är nytt också att man själv kan göra om slagskämparna, ge dom clownnäsa, solglasögon eller ny frisyr. Kanske kul för en del, inget jag roas av. Det absolut minst braiga med spelet, som stör något otroligt är att texten är så fruktansvärt liten. Man får ont i ögonen av att läsa konversationer och faktarutor och det är inte sällan man hoppar över ord och kanske missar viktig information. Detta kanske dock kan bero på tv-apparaten? Eller någon funktion på konsolen?

Men spelet är riktigt underhållande och med en andra handkontroll tror jag Storymode skulle bli ännu roligare, och fighterna skulle effektiviseras. // Max Colliandertekken 6


FN:s barnkonvention

Häromdagen råkade jag ut för något som jag aldrig trodde skulle kunna hända. Jag, Max Colliander anklagades för att bryta mot Förena Nationernas barnkonvention. Detta är givetvis humor, otrolig humor från högt uppsatta människor i samhället. På något sätt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt detta befänga påstående. Att påståendet kommer från politiker som sitter i en kommun utanför Stockholm, i ett fall för Länsrätten i Stockholm gör ju det hela så seriöst. Fallet gick i länsrätten den 11 december 2009 och det är ju nästan överdrivet och nämna att kommunen förlorade målet, och därmed kan man säga att jag vann målet.

Ärligt talat, jag vill att barnen ska få leka. Och jag vill att barnen ska få fira Lucia. Men, men! Jag tycker det är direkt olämpligt för barnen att göra detta i en av kommunens största vägkorsningar. Eller "den mycket känsliga korsningen" som ett kommunalråd skriver.

Jag är också övertygad om att kommunen har lekplatser och parker där barnen kan leka, samt att skollokaler, den lokala kyrkan etc. är passande för luciafiranden.

Om kommunen dock har en sådan brist på rekreationsställen att barnen leker i vägkorsningar, så är det minst sagt aktuellt att ta en närmare titt på kommunen och avsätta den politiska ledningen som inte kan ge barnen de lekplatser de så väl förtjänar.

Låt barn vara barn - Inga barn i våra vägkorsningar!

// Max Colliander, lokal styrelseleadamot i Rädda Barnens ungdomsförbund 2006


Fler lekplatser i samhället


Kanske x5

Var ett tag sen nu vi var ute. Messade lite kompisar om de ville haka med på krogen på onsdag och fick rätt omgående svar från de flesta. Alla, alla sa dock kanske på ett eller annat vis. Jag tycker det är lite underhållande, antingen blir vi ca tio personer eller nästan inga alls. Återger här sms:en jag fick som svar:

Lollo: Vet ej vi får se :-)

Sarah: Ja eventuellt :) kram

Camilla: Vi får se har lite problem :-I men jag ringer paw onsdag å ser hur d e då :-D

Kerstin: Jaha :) låter trevligt. Fast är inte säker på om jag kan. Kram

Nea: Ja kanske det. Beror lite på hur mycket plugg jag sitter på. Kram :)

Emy och Malin är dock på så nu är vi några st. Hoppas fler kansken blir till ja:D. Nu är vi fyra pers iaf så kul blire, vi fyra drog ju ut för inte så längesen heller. Vill fler med? Välkomna ut på dansgolvet, kram! // Max Colliander


Systembolaget-godis

Candies

Ibland kan det se ut som man är värsta stammisen på Systembolaget. Förut fick jag massa såna där goda godisburkar med tuttifruttismak och nyligen fick jag en Systemetpåse med en hel låda full med godis. Var dock ett tag sedan jag var på Systembolaget sist. Får tacka Mange för allt gottigott gott, tack! Gott som tusan är det. Tack och hej // Max Colliander

Den nya zombie-influensan

Med alla varningar om svininfluensan har det dykt upp affischer runtom på Uppsalas skolor. Tycker den var rätt underhållande och värd att uppmärksammas. // Max Colliander


nytt virus


Insideman

Insideman (sågs i december 2009)

Jag har inte sett filmen sen den gick på bio i London för några år sedan men gillade den redan då. Otextad dock så förstod inte alla intriger utan mer övergripande. Tycker filmen är riktigt smart och en riktigt bra filmidé och ett smart sätt att få några miljoner dollar utan att råna en bank på pengar:p. Aja nu spoilade jag väl lite men men, tycker också det är lite dåligt att polisen inte använder sig av hundar i slutet. Jag tycker filmen är jättebra och kommer se den igen. // MaxColliander


en film


En dröm

Somna till några minuter och hann drömma lite. Drömde att jag stod med andra elever på ett led i Hemkunskapssalen och skulle visa bröd vi bakat för läraren. Läraren var Madde och jag försökte fuska, hade tagit med mig en köpt limpa istället. Om jag/mitt bröd blev godkänt eller inte vet jag ej. // Max Colliander

Bröd på HK
Bröd från en HK-lektion, gott gott.


O/lika uppdrag # 039

Jag klev på buss nr 4 på Vaksala torg mot Årsta centrum. Tanten före mig i kön krånglade en massa med sitt kort och busschauffören himlade med ögonen. Vi småpratade lite om det var jobbigt att vara busschaufför och jag fick in att jag tycker han gjorde ett bra jobb och att det var bra att han var busschaufför för sådana behövs. Jag förklarade också min sympati med att bussar kan vara sena och han höll med om att säkerheten (hastighetsbegränsningen) är viktigast.

Kände inte för att fråga om hans namn eller förklara uppdraget då han kanske blivit irriterad och besviken på denna positiva respons på arbetet // Max Colliander

Uppdrag


RSS 2.0