Tekken 6

Så har denna konsol slutligen kommit, paketet vägde typ 5-6 kg så vart ingen storhandel på samma gång. Så fort vi kopplat i det började vi spela ett av våra fem spel, Tekken 6.

Vi har bara en handkontroll så spelat Storymode och Arena. Det är lätt att vara nostalgisk och sakna det gamla klassiska då man bara är två slagskämpar på en bana och kämpar man mot man (eller kvinna mot kvinna aja ni fattar). Nu är den funktionen dock inte helt borttagen men då är det typ bara 4-5 fighter sedan ser man personens slutvideo.

Storymode verkar dock riktigt stort och ger spelet ett otroligt djup i förhållande till de tidigare Tekkenspelen. Jag gillar också den smarta idén att personerna finns i Storymode och har en roll, och sedan deltar i The king of iron fist tournament 6 i Arenan på sidan om. Det är inte helt lätt att få fram nya slagskämpar i Arenan vilket tidigare alltid varit målet med spelen.

Customize är nytt också att man själv kan göra om slagskämparna, ge dom clownnäsa, solglasögon eller ny frisyr. Kanske kul för en del, inget jag roas av. Det absolut minst braiga med spelet, som stör något otroligt är att texten är så fruktansvärt liten. Man får ont i ögonen av att läsa konversationer och faktarutor och det är inte sällan man hoppar över ord och kanske missar viktig information. Detta kanske dock kan bero på tv-apparaten? Eller någon funktion på konsolen?

Men spelet är riktigt underhållande och med en andra handkontroll tror jag Storymode skulle bli ännu roligare, och fighterna skulle effektiviseras. // Max Colliander



tekken 6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0