Röd

Kents senaste album, Röd. Värt att uppmärksamma. Sett turnén, har skivan och alla låtar i mobilen. Precis lika bra som alltid! // Max Colliander

På Max Collianders blogg


Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

Spelade precis ut detta spel igen och liksom tidigare gånger och med alla MGS-spel upptäcker man nya saker i handlingen som får spelet att kännas som nytt igen. För sin genre, ett spel i toppklass även om det kom för massor med år sedan i anslutning till att Playstation 2 kom.

Spelet har kritiserats mycket av fansen p.g.a. att man inte spelar så mycket som Solid Snake som i de flesta andra MGS-spelen utan större delen som den nya personen Jack, med kodnamn Raiden. Visst är Solid Snake med under hela spelets gång men endast spelbar i första delen (Tanker-delen ej Plant-delen). Jag tycker personligen spelet är det som är minst bra i serien men ändå är ett toppenbra spel.

Gillar verkligen känslan av att man inte vet om man egentligen vill stå på den sida man står på i konflikten. Tänk om man egentligen inte är hjälten man tror att man är, kanske man bara är en "puppet" som lyder order utan att tänka själv. Och bekämpar det som vill befria en? Dessa frågor fördjupas otroligt mycket genom spelets handling och precis som en ultrabra spännande film för handlingen fram en på sätt man aldrig kunde tro till en början och tar sig nya törner när man minst anar det.

Budskapen i spelet som helhet är jättefint och ikonerna från de andra spelen (ex. Revolver Ocelot) finns givetvis med. MGS-spelen har oftast grymt bra musik så värt att påpeka att endtitle-theme här är en riktig besvikelse. Men intromusiken är faktiskt den musik som gjorde att jag köpte spelet för så längesen. Fann en video på Youtube som jag tyckte var riktigt cool och sökte länge efter musiken i videon och köpte direkt spelet när jag lyckats komma över varifrån musiken kom. Harry Gregson Williams är kung, i tvspelsmusik-branschen!

Nu har jag visst bloggat om samtliga MGS-spel jag spelat, kanske borde försöka mig på de där jättegamla sen med grafik som bara, ja lite för gammalt för min smak egentligen då:p. Annars ser jag ju fram emot nästa del i serien som kommer till Playstation 3 (Metal Gear Rising) med Raiden i huvudrollen. // Max Colliander

Max Colliander bloggen Max Colliander
Kvarteret Kajan

Sedan en vecka har ungdomar (mestadels) ockuperat ett gammal tomt landstingshus som inte använts på flera år uppe i Ulleråker. Medan det råder bostadsbrist och brist på allaktivitetshus i stan har man tagit saken i egna händer och skapat sig en egen plats att vara på.

Tänkte inte skriva så mycket mer om själva grejen då de har en hemsida man kan läsa mer om och som uppdateras kontinuerligt. Var förbi där i helgen och skänkte bl.a. böcker till Kajornas bibliotek, träffade massa vänner och festade vid firandet av en veckas ockupation. Läs mer om Kvarteret Kajan här

Kvarteret Kajan, på Max Colliander Colliander bloggen Max Colliander // Max Colliander

Twilight New moon

Var egentligen typ två månader sen som jag såg filmen men den är ju så omtalat så kan va kul och skriva om den.

New moon är alltså del två i Twilight-sagan och jag har inte sett den första filmen utan mest hört mycket om den av folk som både gillar och ogillar filmen. Det är någonstans i typ USA och en manlig vampyr och en vanlig tjej är kära i varann och i området finns även varulvar. Vampyrerna har mer makt över samhället än varulvarna men för de allra flesta är deras identiteter okända och de går runt som vanliga människor. Mord har börjat ske ute i skogen och varulvarna misstänks.

Huvudrollen är en "helt vanlig tjej" som stöter ihop med en manlig varulv och de blir förtjusta i varandra. Hon hamnar lite i kläm mellan dessa gossar och vampyren bestämmer sig för att lämna stan. Jakten på den verkliga mördaren, tjejens skuldkänslor och kärleksstoryn mellan tjejen och vampyren och varulven är väl vad filmen handlar om.

Vi såg filmen en kväll hos kompisar och var rätt sega så sent men jag hängde med bra och fastnade i filmens handling. Frågade mycket så jag fick bakgrundsinfo frånn film nr 1 och förstod rätt omgående vad de som ogillar filmen stör sig så mycket på "glittret och överkroppar" för att nämna något. Jag är besviken på att Dakota Fanning var med så lite i filmen men filmen var ändå bra.

Detta är ingen jättebra wow-ig film men heller ingen dålig film. Fanns några höjdpunkter och jag är nyfiken på att se den första filmen nu, och antagligen den tredje (sista?). // Max Colliander

på Max Colliander bloggen Max Colliander bloggen

O/lika uppdrag #050

Var ju ett tämligen lätt uppdrag. Slängde iväg ett mail och fick först ett autosvar och sedan följande mail:

"Tack för ditt brev.

För mer information om regeringens politik på integrationsområdet vill jag hänvisa dig till regeringens hemsida. Du finner den på http://www.regeringen.se/sb/d/2279

Vänliga hälsningar

Hans Hillforth,Integrations- och jämställdhetsdepartementet

För miljöns skull − skriv inte ut detta meddelande i onödan"

 

Uppdrag slutfört! // Max Colliander

på Max Colliander Colliander bloggen

 


Medlem, eller vad?

Så får man återigen brev ifrån dom, "Hej här kommer ditt medlemskort för 2010". Det är långt ifrån det enda brev jag fått sedan jag slutade betala medlemsavgiften. Jag var aktiv under 2006, betalade medlemsavgift år 2007 som en sjysst grej och ville sedan inte vara medlem längre. Eftersom denna organisation ändå gör mycket bra skriver jag inte ut vilken, och tror dessutom detta är vanligt i div. organisationer och partier.

Hur som helst tjatade de via telefon (sa att jag inte ville bidra som betalande medlem utan själv skänka pengar på eget initiativ) och brev om att jag skulle vara medlem år 2008 med. Den 30 oktober, långt in på året betalade jag medlemsavgiften för 2008 och slapp tjatet. Sedan dess har jag inte betalat någon medlemsavgift men ändå fått ta emot massvis med brev under 2009 och även nu 2010.

Jag är inte medlem, och har inte betalat varken för år 2009 eller 2010. Att efter flera brev återigen skicka ett nytt medlemskort känns bara dumt. Men kanske är det så här många grupper arbetar, politiska partier liksom idéella föreningar. En gång medlem, så anser man att personen alltid ska vara medlem i syfte att synas i statistiken så det ska se bra ut så det verkar vara många som är med.

Detta får mig att tveka för medlemskap, i andra ideella organisationer, som jag annars stödjer, och skänker pengar till ibland. Känns då bättre att skänka pengar på eget initiativ. Men visst är det intressant med, hur länge kommer man slösa på bidragsgivarnas pengar genom att skicka nya brev till mig? Det får jag la se. // Max Colliander


Piraterna

Piraterna - Historien om The Pirate Bay, Piratbyrån och Piratpartiet

Köpte denna bok i Malmö och sträckläste under hela tågresan hem och har nu läst ut boken. Tyckte den verkade lite intressant och bra tidsfördriv men visade sig vara en otroligt innehållsrik och väldigt intressant bok. Den tar upp hur mycket som helst om de aktuella frågorna och ger svar på många frågor såväl historiska som juridiska och tekniska sådana.

Boken är objektivt skriven och tar upp mycket historia om upphovsrätten och de tidigare rättstvister som funnits ända från världens första lag om upphovsrätt, till Edisons patenthysteri, rättegången mot Sony och Miramax som var nära att olagliggöra innehav och tillverkning av Miramax och VHS-spelare, och den nu senaste tvisten om The pirate bay och fildelning och mycket mer. Både pirater, övriga fildelare och motståndare kommer till tals och argument för och emot tas upp.

Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva, är man det minsta samhällsintresserad så är boken en stark rekommendation och bra läsing om man så är emot eller för fri fildelning.
Allt går inte att beskriva i ord, läs boken! // Max Colliander

på Max Colliander bloggen

Across the universe

Var typ ett år sen jag såg filmen nu. Hängde med mycket bättre nu och tycker filmen är bra.

Across the universe är lite som en blandning av Mamma Mia och Moulin Rouge fast bara med Beatles-låtar i modern tappning. Storyn är jättebra men kunde varit betydligt tjockare. Det är brinnande krig i Vietnam och en ung man och kvinna (Jude och Lucy såklart) får sina vägar korsade och resten förstår man ju själv. Filmen är liksom en del Beatles-låtar fyllda av ett antivålds och antikrigsbudskap vilket jag känner för fullo med.

Jag har aldrig varit så förtjust i Beatles musik förut utom några få klassiker men tack vare filmen upptäckte jag fler låtar jag gillade, bl.a. Black bird, Across the universe och Strawberry field forever. För oss som inte har den "svartvita musiken" inom oss är de moderna tappningarna i denna film ett bra sätt att lära känna detta legendariska bands många bra låtar.

Nä nu är klockan mycket igen och idag har jag varit i Stockholm större delen av dagen. Bye bye // Max Colliander

på Max colliander max colliander bloggen

Glad påsk

Glad påsk på er allihopa! Nu är påsken över, eller är den? Idag var det flaggdag på bussarna i alla fall. Om Jesus flugit till himlen än eller ej vet jag inte men godis är billigt och påskmusten likaså och det gillar ja. Det har blivit ovanligt mycket påskande i år. Påskägg, alternativa påskägg, påskmiddagar hos mor och mormor med nära och kära och mycket trevligheter därtill. Och på mobilen blev gratismms av Halebop på någon av påskdagarna, kanske den Jesus flög upp i himlen? Skickade ut lite Glad påsk-mms då i alla fall men sedan dog mobilbatterier så var långt ifrån alla som fick något. Själv fick jag lite påskmms med och bilden till detta blogginlägg kommer från en nollåtta. Nä nu är påskmusten slut och godiset med, endast tuggummin med choklad/mintsmak kvar,smakar ovanligt men inte så pjåkigt som det låter. Återigen Glad påsk på alla! // Max Colliander

på Max Colliander bloggen

O/lika uppdrag #032

Detta uppdrag var faktiskt rätt svårt. Dels att hitta någon man aldrig pratat med förut och sedan att börja prata med personen bara sådär, i syftet att be om ett råd om något.

Men men. Började prata med en elev i nian om byxor och det blev lite småprat. Var hade byxorna köpts, lite mode oså. Bad om råd, skulle jag passa i såna blå jeans? Berättade att jag aldrig använt jeans förut och eleven tyckte jag skulle kunna passa i blåa jeans. Förklarade dock sedan att det hela rörde sig om ett uppdrag, för hela situationen hade ett litet frågetecken över sig. Men tack för hjälpen - Uppdrag slutfört! // Max Colliander

på Max Colliander bloggen

RSS 2.0