Stockholm igår

Så vart det av, en tripp till den kungliga hufvudstaden med älskling. Tåget dit var inte försenat alls, skönt det. Först besökte vi stans största polisstation för lite pappersarbete. Därefter kunde vi i lugn och ro ta oss ut till Söder och fika på Wayne´s. Jag tog en chokladboll och någon youghurtjuicemixsmoothie typ:p. Sen vare mot de gröna toaletterna och huvudkontoret vi bar av, en kort promenad dit. Träffade Ivan och medan Madde var på intervjun så satt jag och pysslade. Tillverkade en hel del badges som vart skitsnygga. Slutligen passerade vi tunnelbanan på ett lite annorlunda sätt och tog tåget hem, det var inge förseningar där heller. En kul och produktiv dag i hufvudstaden. På kvällen träffade vi Emma och Mattias, och för tredje gången irad vare nåt som facka med MGS3-videorna haha, fjärde gången SKA det gå!

 Tack och hej // Max Colliander

Kommissionen

Strax efter att jag beställde denna dvd-box så såg jag alla avsnitt på två dagar. Såg serien när den gick på tv tidigare.

Stockholm city, toppmöte med politiker och demonstrationer på gatorna. Plötsligt sprängs en bomb, ett s.k. terrorattentat och allt är till en början kaos. Vad har militären för befogenheter? Hur fattas beslut, vilka i regeringen lever? Hur hanteras media, o s v. Det är riktigt intressant skildrat och samtliga skådespelare övertygar tycker jag, eller en biroll gillade jag inte riktigt men låt va så han är knappt med ändå.

Jag gillar hur verklighetstrogen serien är och tror att mycket av det skulle kunna stämma in i praktiken på det svenska samhället. Till en början kunde informationen om enskilda roller varit  tydligare, vilka hör till samma parti, vilka är med i Kommissionen som tillsätts och vilka är bara med i bakgrunden.

Gästspelar sig själv gör Bert Karlsson i en helskön scen och det är riktigt kul att han ställt upp på det. Bland skådespelarna i övrigt kan påpekas att det är en hel del man känner igen från annat, bl a Livet är en schlager, Pelle Svanslös, Parlamentet, Mysteriet på Greveholm, 30 november och Bert. Detta är nog ingen styrka i filmen men somsagt spelar alla riktigt bra så inget att klaga över egentligen. En skådespelare, Blode är dock värd och uppmärksammas lite extra, han var/är äckligt bra.

Jag tycker serien i sin helhet är riktigt bra, t o m bättre än jag mindes från när den gick på tv. Själva tanken på en terrorattack i Sverige är nog intressant för de flesta och är man intresserad av politik gör sig serien perfekt på alla sätt och vis. Kommissionen har spänning, drama och humor och även lite action. Inget skräck alltså:p. Vinjetten före varje avsnitt är också bland de snyggaste jag sett i filmväg. Lyckades identifiera fler än hälften av de snabba klippen från det politiska Sverige i alla fall.

Rekommenderar den starkt och kommer se den igen // Max Collianderdvd-box på Max Colliander bloggen

Inget Sthlm imorgon

Sedan årets start har jag bara varit i Stockholm två gånger typ. Ärenden som måste göras på plats i Stockholm före kl 15:00 vardagar har i praktiken blivit omöjligt nu med jobb oså, men stortrivs på jobbet inget negativt så. Men det är synd att vissa ärenden inte går att göra på helgerna.

Nu när det är lov en vecka är det ju ett jättebra tillfälle att ta tåget till Stockholm, och sedan tunnelbanan till Kunsgholmen, men så läser man om "tågkaoset" i Stockholm och kommer på bättre tankar. Eller ska man kliva upp jättetidigt för att ha tid till godo att kunna ha några inställda tåg och tunnelbanetåg och ändå hinna i tid?

Nä, jag tror inte det, med just nu 17 minusgrader är det inte så kul och traska runt ute. Det får bli senare i veckan, hoppas man slipper förseningar då. // Max Colliander

Bild fotad av Max Colliander 
(fotade den här bilden över Sergels torg i december 2009)

Filmcitat

För några veckor sedan satt jag med en penna i hand och ett papper framför mig. Så jag gjorde något konkret av det helt enkelt och skrev upp olika filmcitat jag kom och tänka på. Nu ska pappret till pappersinsamlingen och citaten hit till bloggen. Tror jag avstår från och skriva från vilja filmer citaten kommer ifrån, men det märks nog att jag sett mycket på American Pie-filmerna.

The greatest thing you ever learn, is to love and be loved in return

May the force be with you

Wipe them out, all of them

One time at bandcamp...

There´s always a bigger fish

Life is like a box of chocolates, you never now what you get

Hasta la vista baby

Run Forrest run

To infinity and beyond

Stupid is as stupid does

I see dead people

Fight terror with terror

Always look on the bright side of life

No place to hide/hideo (ok det är ett tvspel)

Everything that has a beginning, has an end

Stop try to hit me and hit me

My friends call me Nova, like Casanova

Suck me, beautiful

I kind of glued myself, to uh, myself

My mother always talked a lot about the sky

 - I´m the Shermanator, a sophisticated sexrobot sent back through time to change the future for one lucky lady
 - I am lucky lady?
 - Yes Nadia. You have been targeted, for Shermanation
 - Oh fuck me geek
 - Affirmitive!
 - No way!

Spiderpig spiderpig do whateve
Länder jag besökt

Satt för ett tag sen och skrev en lista på de länder jag varit i. Tänkte slänga pappret nu så skriver det här i alla fall.


Sverige - Givet, bor här

Grekland - Två gånger på semester med familjen

USA - Var i New York typ en vecka med syster och mor 2009

Norge - Var i Norge över en helg, skitkul gäng var vi

Finland - Varit där typ 4-5 gånger kanske men bara på kortvisiter, senaste gången glömmer man Aldrig, för att inte tala om båtresan dit och hem:p

Danmark - Varit där tre gånger som jag kommer på nu direkt, första gången 2002 utan föräldrar de va rätt oroliga minns jag:p

Bulgarien - Semster med familjen

Spanien - Semester med familjen, tågluff

Tyskland - Semester med familjen, tågluff (besökte Berlin) och sedan en klassresa till Lubeck

Frankrike - Semester med familjen, tågluff

Marocko - Semester med familjen, och en annan familj

Jamaica - Semester med familjen

Nederländerna - Var där över en helg, skitkul och intressant.

På väg till Stavanger, på Max Collianders blogg
(Bild tagen under färden mot Stavanger/Norge. Fanns massvis med bilder jag ville ha men denna fick det bli. Kalle ser på och Samuel doppar huvudet i en av fjordarna, riktigt vacket var det och bila genom där) // Max Colliander

p.s. Jag glömde ju Estland - Var där över en dag med familjen. // Max Colliander

P.s. Kollade detta inlägg nu 31 juli 2010 och ser ju att Storbritannien saknas. Varit där med :p


Donken-besök

Hej alla mina läsare;p. Efter önskemål kommer här ett blogginlägg om kvällens besök på Mc Donalds. Först gick vi till Gränby där vi mötte Emma och hennes lillebror. Han var riktigt livlig och rolig. Vi skulle till Donken allihopa och sen ville Emmas lillebror leka så vi andra satt och bara umgicks med. Kön var inte lång men ändå rätt seg tycker jag. Jag åt en Big Mc-meny med Plusmeny som jag fick gratis. Eftersom vi inte käkade på Max var man tvungen och välja läsk vid beställning, jag valde en Coca Cola. Glömde säga att jag ville ha utan is så fick som vanligt alldeles för mycket is. På så vis slipper de ge så mycket läsk som annars rymmer i muggen. Maten var jättegod och priset var helt okej för den här typen av mat (skräpmat/onyttig mat).  Vill avsluta detta blogginlägg med en reklamfilm från 1996 som jag gillade jättemycket när jag var liten.
Tack och hej vad jag är mätt nu // Max Colliander
Friluftsdag

Idag var det friluftsdag och Sunnerstabacken som gällde. Mestadels frös man då men det var gott med lite krubb och festis och dricka. Var jättefå som hade med något att åka på så var smart av skolan och ta med stjärtlappar och sopsäckar. Själv åkte jag bara några få gånger men undan gick det så snön yrde. Var en trevlig dag trots alla minusgrader, orättvist bara för samtidigt var Sarah på Fyrishov i bubbelpoolen med sin skola:p. Aja tack och hej leverpastej // Max Colliander


Foto: Max CollianderAbrunnDet var många bra uppträdanden på Musikdirekt när jag var där för ett tag sen. Men en låt har etsat sig fast och jag kommer på mig själv med att gå runt och tänka på den, en refräng som fastnar verkligen. Jag gillar texten i låten också så tänkte att jag skulle uppmärksamma bandet Abrunn och deras låt Historielektionen lite extra, här på bloggen. // Max Colliander

Trevliga möten i vardagen

De senaste dagarna har jag mött en del trevligt folk. Gillar folk som griper in om något händer stort som litet och inte bara går vidare och som vågar fråga om de undrar något.

När jag var på stan i lördags tappade en man i 70årsåldern sin kasse så en massa VHS-filmer och ölburkar rulla ur. Jag gick just då förbi och stannade några sekunder för och hjälpa honom packa ihop allt igen och han var tacksam:).

På simningen passade jag på att crawla i drygt 20 minuter och hade den banan för mig själv. Så kom en annan och började crawla och istället för och bara simma på sa han något jag inte förstod, frågade på engelska vad han sa och han frågade om vi kunde simma på varsin sida av banan så vart det liksom extra smidigt. Han tyckte tydligen jag simmade mycket snabbare än honom fast jag inte hade simglasögon med mig. Kul iaf:).

På vägen hem mötte jag två av syrrans kompisar som "Hejja", trevligt värre.

Och igår på Ica fastnade godis på rullbandet som personen före mig skulle ha men inte märkte så jag påpekade det och han blev glad för att jag såg till att han inte missade godiset.

Alla dessa små saker i vardagen höjer mitt humör och gör livet lite extra värt att leva, ta tillvara på de små sakerna i tillvaron! // Max Colliander


Dom andra - Misheard

Det händer ju att man hör fel när man lyssnar på Kent. Finns många roliga videor på Youtube och denna fina låt kan också misstolkas, här på engelska. // Max Colliander


Groundhog day

Eller Måndag hela veckan, som jag tror den heter på svenska. Filmens handling är väldigt annorlunda och handlar om en reporter som ute på ett uppdrag i typ Alaska eller nåt sånt plötsligt upplever samma dag om och om igen. Det blir aldrig ny dag, och hans vänner och alla andra på den lilla orten förstår inte alls vad han pratar om.

Detta blir upptakten till en ganska skruvad och underhållande film och man kan verkligen känna av hans frustration av att samma morgon veta precis vad som kommer hända, vilka som kommer komma och var och vad som kommer att sägas. Till slut går det så långt att han börjar göra helt galna saker och t om ta livet av sig men han vaknar ändå upp samma tid samma morgon samma dag. Vad hade man själv gjort om man visste att allt man gjorde idag skulle vara glömt imorgon då dagen började om på nytt? Antagligen en hel del nya saker i alla fall:p.

Jag hade väldigt höga förväntningar på filmen och jag tycker också den var riktigt bra. En härligt skruvad komedi som jag kommer se om någon gång. // Max Colliander

På Max Colliander bloggen

Disney - Fail

Tycker videon är rätt kul, lite lol (kan man säga med).// Max Colliander

Stackars ungdomar

I Sverige finns det många små orter. Dessa små orter har ibland sina egna lokala tidningar som skriver om de nyheter som sker i trakten. Ibland skriver de om riktigt hemska saker. Artiklar om 15åringar som blivit ruskigt besvikna, det är ju värt att uppmärksammas. Det är ju sååå synd om dagens ungdomar alltså:p.  // Max Colliander

Humor enligt Max Colliander

Se även: http://www.det-blev-ingen-cd.com/

Final Fantasy X

Final Fantasy tio, utspelas i Spira med Tidus i huvudrollen. Spelat spelet ett antal gånger och det är lätt beroendeframkallande. Gillar verkligen minispelet Blitz ball vilket man kan sitta flera timmar i sträck med. Ett jättebra spel som var det i särsklass bästa jag någonsin spelat innan Playstation 3 och Metal Gear Solid-spelen passerade. Musiken från FFX är jättefin och är tack vare spelet jag upptäckt lite japansk popmusik kan man säga, lyssnar på låtarna till vardags med. Orkar inte skriva mer nu kom nyligen hem från Stockholm, bye // Max Colliander

Max Collianders blogg


Musik Direkt 30 jan

Var på UKK och såg första omgången av musiktävlingen Musik Direkt och hittat de flesta på Myspace nu, kul o lyssna:). Tänkte skriva kort vad jag tyckte om musiken dårå.


Raw Diamond - Gick vidare till länsfinalen vilket jag blev förvånad av. Drogs varken med i musiken eller framträdandet och tyckte det var ett av de minst bra av de elva tävlande.

Dizzy Violet - Bra, helt ok. Bra helt enkelt, lyssnar på musiken och den känns behaglig i mina öron

Nästan - Proffssigt och snyggt på scen och kändes liksom nytt. Många olika instument på samma gång vilket är en bra potential som kan utnyttjas mer. Jättebra, dock inte helt min musiksmak.

Sea turtle association - Minns knappt, säkert ett av alla pojkbanden. Att jag inte minns säger nog det mesta

Magpie Marvin - Gick vidare till länsfinalen, jättebra och fin musik och fin sångröst. Kändes säker på scen.

Abrunn - Rätt sällan jag dras till punk även om det händer, Abrunn får det och hända. Jättekul och se dom igen då senaste gången var typ 3-4 år sedan på Grand. Största minnet därifrån är väl att bandet blev osams på scen om vilken låt de skulle spela. Den andra låten de spelade på Musik Direkt undrar jag om de gjort själv. Om så är fallet kan jag lätt se dom på en större scen, ex. på Peace and Love i sommar där band som Charta 77 spelat, otroligt bra och originell låt vad den nu hette.

Tissue Issue - Ett av flera pojkband, det bästa av dom. Vill lyssna mer på dom.

Dekio Znow - Kvällens mest annorlunda framträdande, häftigt med egen mixad musik och starkt framträdande. Svårt och säga om jag dras till denna speciella musik eller inte. Men det var behagligt i förhållande till alla andra under kvällen

The soundoholics - Hittar inte på myspace och minns inte så finns inte så mycket och säga

Emelie & Linni - Körde en cover som andra låt som var bra men drog ned helhetsintrycket. De sjöng jättefint och första låten var en av de finaste under kvällen

// Max Colliander

RSS 2.0