Aftermath Population zero

Haft filmen/dokumentären lånad länge och nu vart det av och se den. Aftermath är en fejkad dokumentär om vad som skulle hända med jorden ifall alla människor försvann på en sekund, poff bara sådär. Bilar står på tomgång, kärnkraft läcker och husdjur får svårt att klara sig etc. etc. Först får man följa några timmar efter att människorna försvann sedan år och flera år uppemot hundratusentals år. Hur länge skulle våra spår, av vår civilisation finnas kvar? Intressant tycker jag.

Aftermath är väldigt anpassad efter Europa och USA med i princip bara fokus på västvärlden. Men ämnet är så pass omfattande att det är förstående att de inte kan få med allt, dock synd.

Den var väldigt spännande till en början och även om effekterna var synligt tillgjorda så var det häftigt och se, samt tänka sig in i hur det skulle bli. Summan av kardemumman är att jorden skulle klara sig utan oss, men vi klarar oss inte utan jorden.

Gillar verkligen filmidén och ser gärna en mer djupgående motsvarighet i framtiden till Aftermath Population zero. //Max Colliander

Max Colliander bloggen

Det sjunde inseglet

Var på bio i helgen och såg en riktigt gammal film tillika klassiker, Ingmar Bergmans Det sjunde inseglet. Jag har tidigare bara sett en Bergman-film och den tyckte jag var riktigt långtråkigt. Annat var det med denna film som gjorde sig bra på bio dessutom.

Kristna korståg i mellanöstern och två riddare som återvänt till Sverige där pesten drar fram. Man får följa de två riddarna och ett litet teatersällskap av gycklare och förstår snabbt att dessa kommer föras samman under filmens gång. En röd tråd i filmen är den självklara och så uppenbara döden "det är jag som är döden", oså spelar de schack:p.

Skådespelarna är jättebra och storyn funkar bra. P.g.a. de gamla effekterna och att filmrullen var gammal med tror jag det tog bort lite av spänningen, samt en del ord som var svåra att höra när de pratade. Men filmen Det sjunde inseglet är en bra film och lämnar en med flera nyttiga citat och tankar om livet. Vore spännande att se filmen igen någon gång. // Max Colliander

på Max Colliander bloggen

Kent

Det finns mycket bra musik, och många bra artister och band. Men om jag ska kalla mig fan av något, ett riktigt fan så får svaret bli Kent. Jag upptäckte Kent egentligen redan på 90-talet då musikvideon till låten Om du var här (albumet Isola) gick på Voxpop. Då, avskydde jag Kent, och det är jag inte stolt över. Eller avskydde kanske inte men ogillade ordentligt eftersom den musikvideon var läskig med alla skyltdockor och det röda ljusskenet som jag minns. Minns några andra videor på Voxpop som jag kanske gillade litegrann.

2002 kom dock genombrottet. Var aktiv i ett partipolitiskt ungdomsförbund och med i världens bästa kompiskrets såklart i ett gäng där jag var yngst. Min dåvarande drömtjej i ungdomsförbundet var ett Kent-fan och introducerade mig för deras senaste album Vapen & ammunition. Albumet gick rakt in i mitt hjärta och visst var tjejen och vänkretsen påverkande men sedan dess har jag alltid gillat bandet. Köpt varenda album och är idag en glad ägare av alla album även de engelska + Hjärta & smärta EP, samt samlingsboxen med alla skivor igen typ:p.

Under Du och jag döden-turnén såg jag de live med pappa och en till i Stockholm och när de besökte Tropez records var jag där och fick skivan signerad. Sedan tog det några år, tills nu år 2010 då jag såg de live igen. Var nere i Malmö och hälsade på min syster och sista kvällen gick vi på Kent under deras nuvarande turné i samband med att skivan Röd släppts.

Sällskapet vi hade var kanonkul och var massa av syrrans kompisar och deras kompisar etc. Förbandet skippade vi men fick jättebra platser i publiken ändå. Konserten var hur bra som helst men en stor sak man minns är att den var för kort, de hade gärna fått spela typ fem timmar till, vilket de har låtar till med! Kul med generationsskiftet också många yngre som kunde alla nyare låtar och äldre som mest kundede äldre låtarna.

I mina ögon är allt från Vapen och ammunition och framåt nytt, Isola och Hagnesta Hill modernt och de äldre albumen gamla och bäst på sina egna sätt och vis.

Några låtar som spelades på konserten var Kevlarsjäl och Dom andra och väldigt mycket från Röd. Vi var lite spända på vilken låt de skulle avsluta med, och till några av de andras besvikelse var det inte 747 utan min absoluta favorit Mannen i den vita hatten (precis som på min första Kentkonsert). Den låten är bättre än det går och beskriva i ord, och så unika Kent är har de vid olika konserter kört olika slut på den låten. Alltså efter sista refrängen kör de ännu en vers med helt ny text som typ ingen i publiken kan.

Nä nu är inlägget väldigt långt, så jag bidrar en bild på lite av folket som var med på konserten i Malmö. Dan, Kia, Gabbie och syster som ser lite sur ut xD. // Max Colliander

kia dan gabbie o systerKentKenti malmö (foto: Max Colliander)

O/lika uppdrag #031

Detta var mitt allra första uppdrag, i samband med festivalen Peace & Love 2009. Danielle som satt utanför Mc Donalds i Borlänge/Kupolen grät senast för två veckor sedan. Det var när hon såg EMD live i Kungsträdgården (Stockholm). Hennes kompisar instämde i att de också grät den gången om jag minns rätt. // Max Colliander

på Max Colliander bloggen


Malmö VS Uppsala - Krogen!

Nyligen besökte jag Malmö och min kära syster (tvåan) vilket var hur kul som helst. Första kvällen körde vi på utgång och krogen KB (Kulturbolaget) vilket skilde sig rätt mycket från de uteställen jag är van vid här i Uppsala, för att inte tala om Stockholm. Nu är detta på intet sätt en undersökning utan bara mina personliga jämförelser mellan en krog i Malmö och alla andra uteställen jag varit på i Uppsala och Stockholm.

I Malmö är det betydligt fler personer på krogen!
Kommentar: Skönt och slippa väntan i krogkön, men visst märktes det att det var väldigt många där inne denna fredagkväll. Att nå mitten på dansgolvet var ju inte det lättaste men det klarade vi (jag syster och hennes klasskompis Sara)

I Malmö är kraven obefintliga för klädseln!
Kommentar: Jävligt skönt och slippa tänka på hur man ser ut, och sin klädsel. Men visst kan det va trevligt och klä upp sig och t om gå ut när det är Dresscode så skorna med ska passa. Men Malmö känns mer soft och det kändes spontant bra men nu uppskattar jag också Uppsalas och Stockholms högre krav. Det känns liksom bra också att alla är lite finklädda så det inte blir som en vardagsfest. Vill f.ö. påpeka att typ hälften av alla i Malmö hade nekats inträde om det var i Stockholm.

I Malmö är det ingen "köttmarknad"!
Kommentar: Nu hörde jag iofs av några om vilken extrem köttmarknad det var på någon krog vi aldrig var på. Men på KB var det inget sånt alls vad jag såg. Dessutom brukar det bli mer ju fler folk det är i vimlet. Riktigt skönt tycker jag, då jag aldrig går ut för och ragga ändå så.

Musiken i Malmö, say what?
Kommentar: Antagligen det som var minst bra för Malmökrogen. Visst var musiken bra ingen tvekan om det men det blir alltid roligare om man känner igen låtarna och kanske kan dom t om. Men någon gång i slutet av kvällen kom en låt som man verkligen kunde, och dansade till. "Uppsalalåten" var det någon som sa för det var den jag kunde mest. Och ut på dansgolvet var det när de spelade "Alla som inte dansar är våldtäktsmän". En fruktansvärt kaxig och passande låt på ett uteställe tycker jag, skitkul att de spelade den.

Kort och gott kan man säga att det finns fördelar i både Malmö och Uppsala. Och jag tycker båda är superb. Ser fram emot någon till helg i Malmö och utgång framöver. Så länge, tack och hej leverpastej! // Max Colliander

På Max Colliander bloggen
(KB i Malmö fotat av Max Colliander)


Besök i Gottsunda

I onsdags efter skolan var jag hemma en stund. Sedan tog jag bussen till Gottsunda, dit Emma nyligen flyttat. Alex bor där med och precis när jag kom skulle de ned i tvättstugan och maten var serverad, riktigt gott. Våfflor med jordgubbsylt, grädde samt mjölk och dricka var oerhört gott.

Senare promenerade vi till Gottsunda centrum och tittade på arbetsplatser och shoppade loss. Blev sedan en lugn kväll och vi låg och halvsov, såg film och pratade. Åt lite chips och drack cider med. Åkte hem någon gång under natten och somnade rätt omgående.

Filmen, (Twilight New moon) var intressant. Riktigt så dålig jag hört att den ska vara tyckte jag inte den var. Dels förklarade Emma och Alex väldigt bra för mig så jag hängde med fast jag aldrig sett den första Twilightfilmen. Sedan blir det såklart en höjdpunkt när Dakota Fanning från serien Taken kom in även om hennes roll var ytterst liten. Såg inga huggtänder alls, skönt det:p.

Var dock svårt att ta filmen seriöst, dels p.g.a. vissa skådespelare men också för deras inbitna vanor att oavsett väder gå runt i bara byxor (manliga varuvlar). Att vampyrerna glittrade i starkt solsken var också liksom, inte häftigt utan mer komiskt. Filmen var helt okej och kul och se en så pass omtalad film. Kommer säkert se någon mer film i Twilight-serien. Bye // Max Colliander

Max Colliander bloggen


O/lika uppdrag #052

Mia ringdes upp. Mia tänkte inte på jämställdhet under sin uppfostran. Jämställdhet var ingen aktuell fråga på 1960-talet säger hon. Uppdrag slutfört / Max Colliander

max colliander bloggen

Hälsning från Malmö!

Åkte til Malmö igår och efter en sjysst tågresa med massor av musik i öronen hela vägen och gratis mat ankom jag till Malmö Central. Maten på tåget bestod av köttbullar potatis mos och lingonsylt, cola och chokladboll. Efter att ha tagit bussen till Möllan fick jag träffa Koffe o hans tjej som heter nånting då. Sen drog vi och gjorde lite ärenden på stan och gick på pizzeria, inge vidare krubb där inte men var skönt o få i sig mat innan förfesten.

Syrrans klasskompis Sara kom över och det va skittrevligt. Politik/polisförakt/barndomsminnen var väl det som diskuterades i särklass mest:p. Sen promenerade vi till en krog och festa tills klockan blev mycket. Träffa flera av syrrans klasskamrater och annat folk där. Vi har tydligen samma näsa/ögon enligt många:p. Krogen KB (Kulturbolaget) skilde sig rätt mycket från vad jag är van vid, mer om det en annan gång.

Slutligen käkade vi Fafafel och drog oss hemåt. Sov länge och längre än Sara, som påstod att hon sov längre än mig men jag vann(A) för hon ringde typ syrran idag och ville gå på Loppis när jag sov. Ikväll blir det typ Melodifestivalkväll och lite festande tror jag. Och imorgon är det Kent-konserten som gäller, blir skitkul! Tack och hej från ett vårigt Malmö // Max Colliander

O/lika uppdrag #016

Kom hem rätt sent natten till idag efter en kväll på krogen (Kalas). Kom på att kläderna jag hade på mig kunde användas till detta uppdrag. Dresscode black & white som gav gratis inträde borde ju liksom duga som "festkläder". Skorna fick dock stanna hemma fick tillräckligt ont av dom ändå. Och uppdraget gäller festkläder inte festskor.

Så gick till skolan i de nyköpta byxorna, och vit skjorta + vit undertröja. Kändes prydligt. En del elever frågade varför jag var sådan klädd, (fyllde jag år?), icke. Genomförde bara ytterligare ett uppdrag. Slutade tänka på klädseln efter ett tag och trivdes t om med att gå klädd så. Blir kanske mer av den klädseln i framtiden även när det inte är dresscode som gäller, får la se. Hur som helst, uppdrag slutfört! // Max Colliander

Max collianders blogg

Förfest

Snart utgång! Varit fullt upp idag, en förhållandevis rolig och flummig dag i skolan. Sedan snabbt ned på stan och shoppade och hem och äta middag. Sedan kom Emma och Alex är på G. Vi dissar VIP och drar bara ut på Kalas ikväll, dresscode "svart och vitt" så här är man lite uppklädd också:p. Skitkul med utgång igen, tror inte jag varit ute något alls på krogen i år än, endast hemmafester. Vi har fett med partymusik nu, "P-O"-låten:D haha som några i klassen dansa till i skolan:p. Undrar vad låten heter. Aja, vart en del önskemål om bild på mig här, så här kommer en bild tagen för en kvart sen på förfesten, jag Emma och Madde:D. Så fort Alex kommer blir det stan:p. Tack och hej alla läsarfans ;) ni vet vilka ni e ;). // Max Colliander


Max Colliander bloggen


SMS-tjänster

Spelar Final Fantasy IX och en hel del kortspel (Tetra master) som är ett av flera minispel i spelet. Nästintill beroendeframkallande kortspel:p och grymt irriterande när det går fel. Alltid undrat vad syftet med spelet är, vad får man ut som spelare av det mer än att det är underhållande och spela kort? I FF VIII kunde man ju ändå byta in korten mot s.k. Items m.m.

Jag messade både 118800 och 118100 för att få svar, på Internet fick jag inte ut något. Efter ett rätt långt tag återkom 118800 med budskapet "Våra agenter hittar tyvärr inget svar på din fråga, vi vet faktiskt inte vad syftet är. Vi bjuder på sökningen.". Sjysst och ärligt och kostade ingenting då fast jag väntade mig att ca 15 kr skulle dras.

Från 118100 var det dock inte lika positivt, efter ännu längre tid kom det med ett sms som jag fått förut, "Hej! Vi har för tillfället kö och hanterar din fråga så snart som möjligt. Tack för tålamodet! Mvh 118100"

Ännu lite senare kom dom med ett sms, "I Final Fantasy IX ökar och minskar spelarens nivåer beroende på hur många unika kort från Tetra master som spelaren äger. För att uppnå högsta Collectos nivå, måste spelaren samla en av varje kort i spelet".

Fick jag svar på min fråga? Nej! Drogs pengar? Ja! Var väldigt övertydlig i mitt sms om allt jag visste, och att det endast var syftet med kortspelet jag undrade över. Försöker i allmänhet undvika sådana här sms-tjänster men när jag inte fann svaren på Internet heller så var det värt ett försök, och hade 240 kr på mobilen så kändes inte så dyrt. Men i framtiden blir det endast 118800 som mina frågor går till. Nu har jag skrivit av mig om det här så ska radera sms:en med. Ikväll blir det utgång, Bajj bajj // Max Colliander

Max Collianders blogg

O/lika uppdrag #008

Tog 7ans buss tillsammans med kompisen Sarah först mot Årsta men sedan vände den och körde oss raka sträckan till Gottsunda centrum, andra sidan stan alltså. Gick runt en del och hittade typ inget ställe att "ta en fika" på så vi åt hamburgare och spelade kort efter en liten promenad.

Gav mig fan på att göra uppdraget ordentligt och vi hittade ett fikaställe till slut. ATG-kiosk med servering så vi delade på en mazarin och en pucko. Sedan tog vi bussen hem igen. Uppdrag slutfört, tack Sarah! // Max Colliander

på max colliander bloggen

Melodifestivalen - Andra chansen

Så är jag med i svängen igen, såg på Melodifestivalen Andra chansen ikväll. Har inte sett på en enda del av Melodifestivalen i år men såg ikväll med mor och gudmor. De två som gick vidare gillade jag inte alls men jag gillade tre låtar. Första låten, Bad salt med Pain of Salvation var jättefin. Sedan gillade jag rocktjejernas låt Heaven or hell samt drängkillarna eller vad man nu ska kalla dom för, spelmännen. Vid en första anblick dom tråkiga men låten Underbart var ju bra, upplyftande.

Får väl se om jag följer finalen, gissar att den är nästa helg då jag är i Malmö hos syster, vore kul och se i alla fall. Bl.a. är jag ju grymt nyfiken på och se hur de kommer göra om förra årets vinnarlåt La voix i en ny version. Under flera år nu har det i alla fall varit div. artister som gjort om förra årets vinnarlåt i en ny tappning. När The ark vann var det en dålig låt men någon tjej hade sen gjort om den i en lugn version med piano som var jättebra. Och Motoboy som gjorde om Charlotte Perellis låt Hero var toppenbra. Aja, får se hur det går, antingen på tv eller löpsedlar. Bye så länge och trevlig helg // Max Colliander

O/lika uppdrag #006

Inför en båtaktion i Stockholm var vi ett gäng som övernattade där. Mark är inte bara från Danmark, han är äldre än mig med. På kvällen frågade jag vad som var viktigast i hans liv. Några timmar senare när han la sig för att sova svarade han. "Max, frihet är viktigast för mig".

Då många redan sov ställde jag inga följdfrågor. Uppdrag slutfört! // Max Colliander

på max colliander bloggen


Förseningar på SJ

Varje dag går regionaltågen mellan Stockholm och Uppsala kl 10 över, och kommer in kl 10 i. Alltså har tågen trots förseningar alltid 20 minuter tillgodo för att ta in förseningarna. Men trots detta ställs tåg in samt försenas, känns ju surt. Senaste besöket i Stockholm fick jag äta middag på perrongen istället för på tåget hem som planerat och slutligen kom tåget in alla hoppa på och det började direkt rulla norrut mot Uppsala igen.

När tåget nästan var framme började personal prata i högtalarna och förklarade att tåget var försenat p g a att det tidigare tåget var försenat. Men hallå, det är ju samma tåg!? Samma regionaltåg som går Uppsala-Stockholm fram och tillbaka hela tiden, de har två sådana tåg varje dag och somsagt tjänar de in 20 minuter var 40:onde minut.

Bad de om ursäkt för förseningen? Icke, skyllde endast ifrån sig. Satt och pratade med några andra på tåget och de berättade att de för inte så längesen talat ut att de var försenade p g a en försening, klokt tänkt det kunde ju ingen annan ha listat ut (ironi).

Och nu har tåget man bokade till Malmö för tre månader sen som går på fredag nästa vecka ställts in, undrar om tåget hem några dagar senare också ställts in. Läste även på någon nyhetssida idag om att man på Sj.se kunnat köpa biljetter till i förväg inställda tåg. Aja nog för detta blogginlägg, och SJ, bättring inför nästa vinter tack! // Max Colliander


Hyperslow Web

Ja, så har det varit några dagar nu och därför har jag inte kunnat lägga upp de blogginlägg jag velat. Har helt enkelt för segt Internet för att kunna logga in på div. communitys och kopiera texter jag skrivit för och lägga upp här. Tänkte skänka 4 kr till BRIS också men deras hemsida var för seg för det här Internet så får väl "hitta låten" utan och betala dom 4 kronorna då:S. Aja fett drygt iaf. Beror nog på att datorn bytit plats och därför kommer för långt från det trådlösa Internet. Kort om idag annars då:

Var i skolan, fattat lite beslut om viktiga papper där. Sen tog det lång tid och sen fick jag skynda till station och åkt tåg till Stockholm och t o m tunnelbanan var ju sen (eller ja totalt avspärrad då) hade hänt någon olycka. Läskigt då men men. Tog tunnelbanan till Hötorget och sedan mot Hagsätra för att kringgå avspärrningarna, gick smidigt. Kopplade av på tåget och under promenaden hem med bl.a. "Metal Gear Saga" i vänster öra.

Nu ska jag borsta tänderna, god natt god natt! // Max Colliander

RSS 2.0