Panta mera

Vill bara föra fram min åsikt om att fler borde panta sina burkar och flaskor. I det långa loppet får man in pengar på det (fick 70 kr senast jag pantade tre fulla kassar), samtidigt blir det mindre nedskräpning och man kan återanvända samma produkt flera gånger. Idag tas alltför mycket förgivet och folk verkar tro att allt växer på träd, och aldrig kan ta slut. Jordens resurser är något vi idag lånar, för att i framtiden lämna tillbaks, till våra barn. Bäddar in låten . // Max CollianderFarsan på mors dag

Sov alldeles för länge idag vilket är första gången på länge. Jag somnade även denna natt till Avatar så ska väl försöka se klart den ikväll.

Mamma kom över och hämtade och lämnade lite grejer sedan åkte vi till Ikea och handlade två typ skolåde-grejer åt henne och käkade. Jag var inte så hungrig så tog typ en barnmeny med köttbullar och potatis och drack kolsyrat vatten. Gjorde även illa mig på IKEA men personalen var jättesnälla och gav mig ett plåster fast jag inte bad om det:).

På kvällen gick vi på bio och såg filmen Farsan. Farsan är en film av Josef Fares som bl.a. gjort Kopps och Jalla! jalla! och Zozo. Filmen handlar om en farsa och har sedan fokus på hans arbete och två arbetskamraters liv samt hans son och sonens flickvän. Filmen är smått hoppig och visst ser man inslag från tidigare Fares-filmer men den var faktiskt bättre än jag trodde och under sina höjdpunkter var den helt lysande! Mestadels komedi men även lite drama och skådespelarna är toppen. Även musiken känns bra och passande i filmen. Farsan får en stark 4 av 5 i betyg.

När jag kom hem sen gjorde jag en storstädning i badrummet och fixade med lite annat smått. // Max Colliander


Efter regn kommer solsken

Redan på förmiddagen öste regnet ned och det var mestadels mulet och grått hela dagen. Åkte till Västerås för att delta i en manifestation som Västmanland mot rasism anordnade. Jag tycker det på det hela taget gick väldigt bra. Vi lyckades hålla torget som både antirasister och nationella ville åt.

Senare höll de nationella en av polisen tillståndsgiven manifestation som möttes upp av motdemonstranter som höll upp lappar, ropade slagord och skramade med nycklar. Stämningen var väldigt hätsk och när de nationella sedan gjorde utfall redan innan den första talaren börjat och slängde ett tjugotal glasflaskor valde jag att åka hem. Fick bekräftat att polisen inte tänkte avbryta de nationellas torgmöte och när situationen såg ut så kändes det lika bra att åka hem, något jag ångrar lite nu då mycket mer hände efteråt vilket hade varit intressant att se. Ska skriva mer på min åsiktsblogg om dagen i Västerås hade jag tänkt, länk här.

Väl hemma i Uppsala igen spöregna det som bara tusan och halvvägs hem gav jag upp och tog bussen som givetvis var försenad. Var sugen på våfflor men saknade mjölk så promenerade till Willys och handlade mjölk m.m. och då sprack solen upp verkligen, kändes skönt. Efter regn kommer solsken som man brukar säga. Slötittat på Eurovision song contest och haft en lugn hemmakväll. Imorgon är det mors dag så då träffar jag mor! // Max Colliander

på Max Collianders blogg


Bojkott av filmbolag

Efter ytterligare polisiärt och svinigt beteende från filmbolaget Warner Bros m.fl. har jag fattat ett beslut. Förr i tiden kunde jag köpa en film och känna gott samvete för att jag ändå stödde branschen och filmbolagen för det är ju såååååå synd om dom och det stora onda är ju självklart fiiiiiildelning *ironi*.

Den tiden är idag förbi och jag känner snarare tvärtom, jag vill inte bidra till deras verksamhet på det ekonomiska planet åtminstone. Jag ser gärna filmer som jag redan har, hos kompisar (oj olagligt för jag betalar ju inte för det?) eller på datorn.

Jag kommer köpa färre filmer, men de jag ändå vill ha kommer jag handla begagnat. Skulle egentligen kunna skriva massvis om detta och argumentera men lämnar det åt framtiden. Idag kom en American pie-film köpt billigt på Tradera och nyligen vann jag budgivningen på Avatar, blu ray för 166 kr inklusive frakt.

Jag har givetvis inget emot folk som köper filmer utan detta är ett beslut jag fattat personligen för min egen del. Nog om detta nu, må väl allihopa  // Max Colliander


O/lika uppdrag #029

Mina fem bästa egenskaper enligt min bästis Sarah:D

1. En bra kompis, och bästis
2. Rolig att umgås med
3. Blir inte lätt på dåligt humör så fort nåt händer
4. Söt
5. Lättsam, en person man kan prata med om allt med..
Uppdrag slutfört  / Max Colliander

max colliander

A tribute to Raiden

Nästa spel i serien, Metal Gear Rising kommer förhoppningsvis ut i år. Jag förbeställde det redan i december 2009. Här är en video något fan gjort, med klipp från Metal Gear solid 2 Sons of liberty och Metal Gear solid 4 Guns of the patriots. Längtaaar!!! // Max Colliander


How to train a dragon

OBS! Inget filmbolad tjänade pengar på denna titt OBS!

Filmen var gullig och hade åtminstone en höjdpunkt tycker jag. Bara för att, så letade jag likheter och hittade massor med denna film och Rädda Willy va ju lite kul det. Förhållandevis lätt att förutse men längre än jag trodde och det var med bra. Filmen har inget stort AHA liksom men är en gullig bra film som jag kan tänka mig och se igen. // Max Colliander
Max Collianders blogg

Sång i skolan

Haha, detta är den sång som sjungits mest i skolan på sistone. Kul grej:)! // Max Colliander


O/lika uppdrag #033

Hej på dig du är min tjej
Underbar på alla sätt underbar med alla rätt
Din man är jag din man mår bra
Han är trygg med dig för du är hans tjej
Denna dikt är kort men klar
För du är så jävla underbar<3

// Max Colliander

Max Colliander bloggen

Clash of the Titans

VARNING SPOILER VARNING!

Är stolt över att inget girigt filmbolag tjänade pengar på denna titt. Såg den hos en vän som tankat den nämligen, toppenkvalité och filmad på svensk bio.

Filmen handlar om en snubbe som är halvt gud och halvt människa men växer upp med människor. Poff är bebisen typ 12 år och sen poff är han typ 20 år. Man lär känna hans mänskliga adoptivföräldrar men direkt efter så Poff dör dom och sedan Poff tar han plötsligt människornas sida i kampen mot Zeus och Hades, som samarbetar, WTF?

Om filmen har någon form av höjdpunkt så är det de gigantiska och häftiga skorpionerna som de rider på. De möter på Medusa och inte heller det känns spännande då man förstår vad som händer. Disneys Herkules känns bättre om man är intresserad av grekisk mytologi.

Som avslut kan tilläggas att denna film utöver redan nämna kritik då den är hoppig, osammanhängande, okänslig och nästan tråkig dessutom hör till den grupp filmer som jag tycker allra minst om. Clash of the Titans hamnar i samma hög som Proof of life och Waterworld även om dom filmerna har något fler ljuspunkter. Denna film är inte bra och jag är glad att jag inte betalade ett korvöre för att se den. Betyg, 1 av 5! // Max Colliander

Det kom ett brev

Detta blogginlägg är relaterat till Medlem, eller vad?

Och visst kan man gissa från vilka det var. Hej du har fått ditt medlemskort för 2010 och fortfarande inte betalt så gör det med denna talong eller bortse från brevet om du redan har betalat.

Nä jag har inte betalat, det gjorde jag inte förra året heller. Svårt att förstå? Slutar man betala en medlemsavgift bör det vara en rätt tydlig gest anser jag. Det betyder helt enkelt att man inte vill vara medlem, och heller inte fortsätta få medlemskort och massa brev efter två år . // Max Colliander

Sommar!

Igår var första dagen i år som jag inte bara lämnade jackan hemma utan även tjocktröjorna fick ligga kvar. En jätteskön varm solig dag som även idag varit topp. Om nu bara kommunen kunde få bort det förbaskade gruset så man kan rulla fram på cykeln lite smidigare så skulle det kännas sommar på riktigt. // Max Colliander

Max Collianders blogg


The Sims 2 expansioner

Plockat undan alla Sims2-expansioner nu och fick lust att göra en lista på de jag har på datorn:

Studentliv: Låter roligare än det är. Man kan som ung plugga i en annan stad med uteliv och studentkorridor eller fixa sig en egen lya om man har råd. Det är alldeles för många terminer så när man äntligen pluggat klart för ett bra betyg börjar en ny termin och simmen hinner inte ha roligt. Köp och sälj-verktyget fungerar konstigt då man kan sälja allt i de andras studentrum och sedan låsa dörren till sitt egna. Man kan springa naken på campus, det är galet och en kul grej. Men så mycket mer åt det hållet finns det inte. Det stora positiva är att ens sim kan bli bättre och må bättre när man väl tagit examen med gott betyg när man då kommer tillbaks till den vanliga staden. Ett helt ok expansionspaket men inte värt mer än någon hundring (när det kom ut som nytt), får en svag 3 av 5 i betyg.

Nattliv: Likt motsvarigheten på The sims 1 var jag inte så jätteförtjust i denna expansion heller. Dejtingmätaren var dock ett trevligt inslag även om det vart fördrygt att gå ut och dejta utan man gjorde det hemma på sin egen tomt för enkelhetens skull.En medel 3 av 5 i betyg.

Arbetsliv: Faktiskt ett väldigt kul expansionspaket som öppnar upp för business hemma på tomten. Tillverka leksaker, robotar eller sälja blommor är de tre huvudalternativen. Uppgraderingarna simmen kan få när den säljer mycket är både utmanande och roliga. Dock tröttnar man lätt i längden på att bara stå och slava vid en bänk och sälja och tillverka nytt sälja och tillverka nytt. En medel 4 av 5 i betyg blir det ändå då jag la ned så mycket tid på denna expansion.

Djurliv: Hela charmen med Sims-spelen kommer så tillrätta när gulliga djur blandas in. Likt motsvarigheten i Sims 1 är detta en toppenexpansion. Djuren är egna individer och kan t om arbeta och tjäna in pengar till hushållet. Katter och hundar, hur gulliga som helst. En 5 av 5 i betyg.

Året runt: Tänk att även de simplaste bland idér som årstider kan vara så kul. Spring i snön, bygg snögubbar och bli förkyld. Eller hoppa i lövhögar på hösten etc. etc. Ett riktigt kul expansionspaket och mycket mer sysselsättning för simmarna. En 5 av 5 i betyg.

Jorden runt: Aldrig spelat

Fritid: Lät bättre än det var, och kanske hade man tröttnat lite på alla expansioner vid det här laget. En hobby kan vara kul, men inte lika om den väljs slumpartat. En bra idé men som kräver för mycket av spelaren då man måste hålla igång sin hobby jämt och ständigt. En 2 av 5 i betyg. // Max Colliander

Max COlliander MaxColliander bloggen


Final Fantasy IX

Final Fantasy IX (nio) utspelar sig liksom alla spel i en helt ny värld, med nya varelser och en ny unik story. Spelet är på fyra skivor och riktigt stort och mycket att utforska. Musiken är jättefin och grafiken är väl snygg för att vara ett så pass gammalt spel. Dock störde jag mig lite hela tiden och ibland rätt rejält på stridssystemet med ACT (Active time battle) som jag tyckte kändes segare än i FF VIII. Klockan är mycket nu och folket har dragit. Detta spel är inte det bästa i FF-serien men fortfarande riktigt bra. Jag spelade utan guide-hjälp och har mycket kvar att upptäcka i spelet så kommer absolut spela om det någon gång i framtiden. // Max Colliander

På Max Colliander Colliander Max Collianders blogg

Knowing

En skolklass skapar en tidskapsel som de sänker ned i marken. 50 år senare lyfts den upp igen och alla teckningar de ritade om hur de trodde framtiden skulle se ut delas ut till skolelever som nu går i skolan. En teckning är inte som alla andra utan bara en massa siffror. Siffrorna betyder nåt, men vad? Ruskiga saker börjar hända och mannen och hans son som fick teckningen börjar mer och mer förstå sanningen, om livets uppkomst på jorden (typ så).

Jag tycker filmen var rätt mörk rakt igenom men hade flera oväntade scener som man trodde sig kunna förutspå. Den känns otäck rakt i genom men i slutscenen förstår man allt och det är otroligt bra tycker jag. Vill ge filmen både 2 och 4 i betyg av maximala 5 poäng. Gillar inte Nicolas Cage så mycket och heller inte i denna film. Filmen är häftig och absolut värd att se. Kommer dock inte köpa den och vet ej om jag kommer se den igen. De få ljuspunkterna i filmen överbryggar inte helheten som känns allmänt creepy. // Max Colliander


på Max Collianders blogg


Rensning av bilder

Har av och till på sistone ägnat tid åt att rensa bilder på bilddagboken. Tog bort drygt tusen bilder för ett halvår sen men nu plockade jag bort hela 1280 st bilder. Har rensat i datorn också och drygt tusen bilder raderas och tiotusen sparas och sorteras i mappar. Väldigt underhållande mestadels och se alla bilder från 2004 och framåt, finns en del från 2002 och 2003 med men inte så många. MVH // Max Colliander

 på Max Colliander Max Colliander Max Colliander bloggen

7 maj

Igår var det den 7 maj. Det är egentligen ingen speciell dag eller så men kände mig produktiv och fick mycket gjort.

Kom till skolan 08.15 som vanligt och slutligen fixades allt med praon för de två kommande veckorna m.m., m.m. Skulle dra kl 12.30 men blev kvar en timme extra efter möte med rektorn och lite annat grejjs. Cyklade ned på stan och käkade två HB på donken och drack en liten cola, inte så nyttigt men ville ha så :p. Och blev ingen lunch i skolan för min del. Satt i en park och solade innan jag drog vidare till Särnmark assistans och gick på arbetsintervju (sommarjobb). Kändes jättebra på alla sätt och vis och var riktigt intressant. Hoppas jag får jobbet.

Därefter bar det av till Centralbadet och simmade i en timme. Var typ en blind man som simmade också kändes lite läskigt men han klarade sig bra och var bara lite nära att gå in till damernas istället efteråt:p. La märke till att en ung man hjälpte han lite så antog att det måste ha varit hans assistens. När jag klädde på mig sedan började den unga mannen prata med mig och jag var till en början lite tillbakadragen, liksom en främmande man börjar snacka med en på ett sånt ställe men vi prata typ en kvart och tog sällskap ut sen. Han var rätt engagerad i något som heter Ny generation.

Kl 19.00 började en spelning på Café Genomfarten, som var som ett andrahem under flera år under tonåren. Åt middag innan på Donken igen men nu ett helt mål:p. Kom till GF typ tre timmar före spelningen skulle börja (Monark X och Abrunn). Tackafan för att det stod fel på Abrunns myspace-sida och det egentligen började kl 21.00. Men jag stannade kvar och pratade med personalen (en bl.a. som jobbade även under min GF-tid). Läste även en halv Bert-bok. Märktes att jag var äldre än de andra, en annan besökare är också elev på min skola så. Men det kändes bra att vara tillbaka och nostalgiskt.

Så började sedan spelningen på övervåningen och Abrunn var först ut. Redan vid de första gitarrljuden hördes det att min favoritlåt var den första, Historielektionen. De spelade typ åtta låtar och efteråt kändes det dumt om jag inte presenterade mig eftersom vi haft mail-kontakt och jag kommer träffa dom i sommar. De vart jätteglada och var trevliga, köpte en skiva för 20 kr med. Så nu har dom ett ansikte på Max som bokat de till en festival i Stockholm den 5 juni.

Monark X från Hultsfred var nästa band och jag satt med grabbarna ett tag innan på undervåningen och de spelade otroligt bra och bra texter. Fick återigen bekräftelse på min ålder när de frågade vilka som var med i facket eller visste vad facket var för något. Huvudsångaren frågade vilka som arbetade och jag var visst den enda i publiken, och givetvis är jag fackligt organiserad och har haft nytta av det, man tackar.

Cyklade hem och var med älskling och Emma som sparat chips åt mig. Vi såg lite på filmerna Happy gilmore och G-girl och softade. En lång dag, och därmed ett långt inlägg. Tack och hej, leverpastej // Max Colliander

RSS 2.0