Apornas planet (2001)

Såg denna film för väldigt väldigt länge sen men såg om den nyligen igen. Det är alltså en modern version av klassikern med samma namn från år 1968. Rätt snabbt märker man att denna film går en lite egen väg och är mer än bara en kopia av originalet, det är ett plus tycker jag de ändringar som görs ger mer liv i storyn och passar sig bra på 2000-talet.

Jag skippar att förklara storyn denna gång. Huvudpersonen spelas av Mark Wahlberg, en skådis jag inte är så förtjust i men som ändå gör denna roll bra. En annan skådespelare är Helena Bonham Carter som jag gillar skarpt, hennes roll är en apa.

Har man sett originalet och tyckte slutet där var bra så borde man se denna film med, som sagt har de inte kopierat originalet helt och slutet på denna film är väldigt starkt och spännande det med. Sedan känns det lite oklart med tidsintervallerna i denna film om astronauten (Mark Wahlberg) verkligen landade på sin hemplanet i filmens inledning eller ej, men det borde han ju gjort.

Musikeffekterna, rekvisitan och apdräkterna är alla bra men inte förundransvärt bra. Några scener, särskilt en i mitten av filmen stör jag mig ordentligt på och tycker är rätt ologisk. Men filmen är bra för att vara baserad på en så stor klassiker så betyget blir en stark 3 av 5. // Max Colliander
Max Collianders blogg Colliander Max Max Colliander

Kommentarer
Postat av: Roggan

Kanske en film att se. En bra skådespelare som jag gillar är Jason Statham.

2011-09-02 @ 20:47:27
URL: http://roggansblogg.wordpress.com/
Postat av: Lina

Jag gillar denna Aporna bättre än originalet. Plus att den inte känns som en äkta remake utan det sticker iväg på sitt egna vis.

2011-09-22 @ 21:19:52
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0