Alien vs Predator 2: Requiem

Kortfattat är detta den mest motbjudande och sämsta film jag någonsin sett, så där var ännu en ny milstolpe i filmtittandet gjort. Filmen tar vid precis där Alien vs Predator slutar och rymdskeppet kraschar på jorden. En Predator lämnar sin hemplanet för att ta kål på och städa upp Alien-varelsernas framfart. Men passar samtidigt på att jaga människor och döda människor som inte ens är ett hot emot den.
 
Filmen har direkt ologiska scener och är väldigt förutsägbar. Det känns som de bara tagit två utomjordiska varelser och satt i en helt vidrig film. Det enda som kan kännas lockande är just att varelserna är välkända, från andra väldigt mycket bättre filmer.
 
Att Alien vs Predator 2: Requiem också är direkt motbjudande, äcklig jävla skit om man får säga så har mycket och göra med att det i denna film inte tvekas att visa barn som sprättas upp och på sjukhuset är det givetvis bb som det mesta utspelar sig på för att göra det hela ännu vidrigare.
De scener med barn samt höggravida som sprättas är dessutom inte ens nödvändiga att visa för storyns skull.
 
Skådespelarna är inte direkt dåliga men heller inte bra. Jag tycker de fyra Alien-filmerna är jättebra, samt de två första Predator-filmerna som jag sett och var t om imponerad av Alien vs Predator som jag till en början hade väldigt låga förhoppningar om. Detta är nog den enda film jag varit nära och stänga av mitt i för att den varit så motbjudande. 1 av 5 vore för snällt, en nolla i betyg.
 
Gillar du Alien- och Predatorfilmerna så avstå denna för din egen skull, och har du inte sett dom så se dom och skippa denna skitrulle. Om denna har en uppföljare kanske jag ser den bara för att, får la se.
// Max Colliander

Alien vs predator

Alien vs Predator från 2004 är en science fiction-film från 2004.
Som namnet gör gällande är de kraftfulla utomjordingarna från de fyra Alienfilmerna och de två första Predatorfilmerna med. Den tredje Predator-filmen gjordes efter denna film.
 
Alien vs Predator utspelar sig på jorden och det är inte ett krig som filmens taglines vill göra gällande. Tvärtom är allting relativt kontrollerat och det är inte så att människorna som art kommer dö ut, snarare dör en handfull personer. Alltså lite minus på filmskaparna för icke helt sanningsenliga slogans (tag lines).
 
En företagssatellit upptäcker en plötslig värmeökning 600 m under Antarktis is på en avlägsen ö. En stor arkeologisk upptäckt är på gång och snabbt som attan samlar man ihop ett team av olika experter från världens olika hörn. Väl i underjorden avslöjas fantastiska beskrivningar om jorden för tusentals år sedan, men de är inte ensamma.
 
Alien vs Predator är en riktigt bra film och förklarar mer om hur de båda utomjordiska arterna fungerar och främst Predatorernas relation till vår planet. Jag tycker filmen var riktigt bra, logisk och övertygande med en del hintar inför Alien-filmerna då denna utspelar sig före den första Alien filmen. Ett stort plus är att skådespelaren Lance Henriksen från Alien 2 och 3 är med. Filmen är väl värd 4 av 5 i betyg. // Max Colliander

Predator 2

En varm sommar i Los Angeles, värmeböja och gängkrig på gatorna.
En predator dyker upp och dödar de som anses värdiga fiender.
Polisen Danny Glover imponerar särskilt på predatorn men inte på mig då han agerar ologiskt och idiotiskt och man bara önskar de kan ta hans polisbricka ifrån honom. Men nu är ju karaktären Glover filmens hjälte så det händer inte.
 
FBI är något på spåren och står ständigt i vägen för Glover och hans kollegor som vill lösa de många mordfallen själva. Predatorn mördar en kollega för att vara säker på att Glover ska fortsätta jaga efter den. Till slut korsas Glover och FBIs vägar och filmen når sin höjdpunkt.
 
Predator 2 är en värdig uppföljare som också förklarar mer om utomjordingens beteende och historia. Den får 3 av 5 i betyg.
// Max Colliander

Kent - Oslo

Första helgen i augusti for jag till Oslo och hälsade på Tvåan.
Under lördagen skulle vi på Kent och efter lite turistande gick vi vidare mot Operataket och den stora scenen som byggdes upp redan under fredagen. Någon kö fann vi inte till en början och stället var helt öppet för folk att strosa runt på men en vakt pekade ut var kön stod. När vi kom dit hade några redan kommit och siffersystemet var igång. Vi gick och åt men kom sedan tillbaka några timmar innan det ovanligt sena insläppet, vi var då bland de tjugo första som kom.
 
Finns en del och säga om själva insläppet med men det lämnar jag därhän. Hamnade typiskt nog i rad två framför scenen och precis som på konserterna i Uppsala och Eskilstuna så kom det regn men denna gång mer än jag kan beskriva i ord. Precis minuten innan Kent gick upp på scen kom droppar som var jättestora och det kändes nästan som ett vattenfall. Även Jocke Berg fick mycket regn på sig och en del utrustning på scenen.
 
Passande nog inleddes andra låten med raden "Först när regnet kom" ur låten Ensam lång väg hem. Publiken blev blöt från topp till tå och killen framför mig såg ut att ha en våtdräkt på sig. Efter en halvtimme slutade det regna och de behövde inte längre moppa scenen mellan låtarna. Under en av låtarna spelade Sami fel vilket ursäktades efteråt, men det var inget som störde tvärtom blev låten bara länge.
 
En positiv överraskning var att bandet inte spelade samma låtar som tidigare så det blev lite nytt för de som gått tidigare. I kön småsnackade jag lite med en från kön i Eskilstuna, hon skulle se dom fem gånger i sommar. Konserten var hur bra som helst och strax före avslutningen var killen framför mig tvungen och dra för att hinna med sin buss så under hela avslutningen stod vi längst fram vid gallret, i mitten.
 
Det var en otrolig upplevelse och utöver avslutningslåten kändes det som om Ingenting var den låt som mest fick med publiken. Kent levererar och jag önskar bara de kunde köra mer än två timmar så de hann med fler av sina drygt 100 låtar. // Max Colliander
 

Alien: Resurrection

Den sista och fjärde filmen i Alien-serien. Sigourney Weaver spelar även här huvudrollen men kända skådespelare som Winona Ryder och Ron Perlman är också med.
 
På ett rymdskepp 200 år efter den tredje filmen klonas Ellen Ripley (Weaver) och man får även genom forskningen fram en Alien-queen. I hopp om att kunna använda monstrets egenskaper låter man de föröka sig under kontrollerade former men någonting går snett.
 
Under filmen får man följa några företagsfolk, Ripley och ett gäng smugglare som desperat försöker överleva och ta sig från rymdskeppet som dessutom är på väg mot jorden. Effekterna är riktigt snygga i jämförelse med den tredje filmen och skådespelarna på topp.
 
Det enda jag har att invända emot är bristen på något nytt. Hur många Alien-monster har inte dödats genom att sugas ut i rymden under de fyra filmerna liksom? Men Alien: Resurrection är en värdig avslutning på serien och får 4 av 5 i betyg. // Max Colliander

Kent - Uppsala

Så var det dags, fjorton års längtan är över och Sveriges största rockband, Kent intog Slottsgården med bravur. Valet av plats var intressant och bra, de små hinder som fanns löstes smidigt med snickeri och staket. Kom dit med Madelene och Emelie ca en timme efter insläppet börjat men vi fick rätt bra platser i publiken ändå. Den överraskande öppningsscenen från konserten i Eskilstuna gick lite om intet då skarvor i tyget avslöjade en del innan skynket föll ned och konserten började.
 
Låtmässigt var det identiskt med Eskilstuna-konserten så de kör väl samma låtar under hela turnén får man gissa. Till skillnad från förra konserten där Isis och Bast var den fetaste publiklåten så var nog Sjukhus från albumet Röd den låt som fick med publiken mest, om man inte räknar avslutningslåten som givet är det bästa. En stor skillnad mellan de två städerna var fyrverkerierna som avslutade konserten i Uppsala.
 
Jocke Berg mellansnackade mer i Uppsala och skickade kort iväg en känga till både politiker och reklamen för ett lottoföretag. En otroligt bra och maffig konsert och en bra recension i Upsala nya tidning dagen efter. Detta var femte gången jag såg Kent live, tidigare i Stockholm, Malmö, Arvika och Eskilstuna. // Max Colliander

Predator

Predator är en film från år 1987 med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen som ledare för ett amerikanskt militärteam på uppdrag i centralamerikas djungel. De förföljs av något utomjordiskt och någon som vill dom illa, eller vad är den ute efter?
 
Detta är ingen skräckfilm där monstret bara vill döda och äta människor utan djupare än så, det finns mer intelligens i Predator. Effekterna var säkert bra 1987 och duger nu med. Filmen får 3 av 5 i betyg.
//Max Colliander

RSS 2.0