The usual suspects

Bättre sent än aldrig, jag har nu sett filmen The usual suspects från 1995. Filmen var Kevin Spaceys genombrott och en alldeles lysande film är det.

Fem män som är eller har varit kriminella tas in i häktet misstänkta för samma brott. De släpps kort därefter och där kunde det ha slutat. Men en tid därefter dör alla i eldstrid med andra kriminella men den smått efterblivne Roger "Verbal" Kint (Kevin Spacey) klarar sig undan eldstriden och tas in på förhör. Där håller polisen förhör med honom och han ser ingen annan utväg än och erkänna och berätta precis allt, även vad han vet om den beryktade Kaiser Söze som tros vara inblandad.

Det låter kanske inte så intressant men jag vill inte spoila något. The usual suspects heter De misstänkta på svenska och är en klassiker rakt av, flera filmer och serier har gjort div. parodier på den och jag själv har aldrig sett en film med en så awesome twist i slutet tror jag.

Filmen är väldigt spännande och lite hemsk emellanåt men inte läskig. Skådespelarna är super och jag vill även lyfta fram Pete Postlethwaite som är otroligt bra i sin roll som Kaiser Sözes advokat Kobayashi. Filmen får 5 av 5 i betyg och jag tänker se den igen. // Max Colliander

Max Colliander bloggen. Filmrecension av The usual suspects på Max Collianders blogg.

RSS 2.0