Flight

Flight är en dramafilm från 2012 som jag inte visste nånting om när jag såg den mer än att den handlade om en flygkrasch. Med Denzel Washington i huvudrollen kan inte mycket gå fel även om det mesta går fel i filmen. Själva scenen med kraschen är imponerande och filmen känns äkta rakt igenom så om det varit baserat på en sann händelse hade jag inte blivit förvånad.
 
Flight får en stark fyra av fem i betyg, kul med så bra filmer som man i förväg knappt vet något om. // Max Colliander
 

Dom över död man

Dom över död man är en berättelse om journalisten Torgny Segerstedt, journalist som stod upp mot Hitler under 1930-talet. Filmen är svartvit för att man ska få den rätta stämningen och är ett ganska tragiskt drama rakt igenom. Filmen saknar intrig och känns mer som ett personporträtt av Segerstedt och hans liv.
 
Filmen är full av kända, jättebra skådespelare bl.a. Lennart Hjulström och Peter Andersson från Johan Falk-filmerna samt Lia Boysen och Pernilla August m.fl.
 
I underhållningsvärde får filmen bara 2 av 5 men då den tar upp intressanta historiska händelser med blir det ändå 3 av 5, men jag ser det nog mer som en dokumentär än en drama-film. // Max Colliander
 
 
 

RSS 2.0