Cockpit

Trots skådespelare som Jonas Karlsson och Marie Robertson är det här en riktigt dålig film. Skådespelarna borde inte satt sin fot i filmen och låtit den vara lite av vad den just är, ett skämt. Storyn i sig är det inget fel på heller då det handlar om en man som inte får jobb som pilot p.g.a. att de vill ha en kvinna. Han söker då jobbet igen och klär ut sig till kvinna, skapar sig en ny identitet.
 
Hela felet i filmen är dess trovärdighet. Det tar inte lång tid innan jag tänker "men ofta de går på det där" och sedan radas dessa situationer upp på rad genom hela filmen och förvärras också i upprepade exempel då pilotens egen mamma inte kan skilja han åt bara för lite smink, peruk och en förställd röst. Att Jonas Karlsson i sin roll dessutom "runkar ihjäl" komikern Björn Gustafsson som spelar inneboende hos huvudrollens syster gör det inte mer trovärdigt.
 
Nä filmen har en fin grundtanke men är så pass icketrovärdig att den aldrig kommer ses igen. En mycket svag etta av fem i betyg. // Max Colliander
 

Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

Julkalendern 2012, Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst är till ända sedan ett tag nu men jag såg varenda avsnitt. Jämfört med år 1996 då Mysteriet på Greveholm var julkalender var det nu lätt och följa då avsnitten lades upp på SVT-play att se på när man själv ville.
 
Grevens återkomst handlar i alla fall om en ny familj som flyttar in på slottet och återigen börjar mystiska saker ske. Spökena Jean och Staffan är tillbaka och tomtenissarna har åter problem med att få bort grejer i rymden som hindrar jultomtens framfart. I sin helhet var det en mysig julkalender med många nostalgitrippar till kalendern från 1996. Att hela familjen Olsson var tillbaka, samt Dioda och Sprak var ett stort plus.
 
Dock blev det aldrig riktigt spännande och jag tycker manuset hade kunnat vara mer genomtänkt. Men kalendern får iaf en stark 4 av 5 i betyg, kul att följa en julkalender var massor av år sist jag gjorde det. // Max Colliander

Life of Pi

Berättelsen om Pi är en storslagen berättelse och en vacker film om en ung man och en tiger som överlever ett skeppsbrott. Ensamma på havet kämpar Pi mot hungern och att bli mat åt tigern, samt mot sitt eget psyke då han måste ta sig igenom dag efter dag ute på havet utan land i sikte.
 
Den ena vackra scenen avlöser den andra och framåt slutet av filmen får man en sån där "aha-upplevelse" som gör så mycket för en film. Detta är en av de bästa filmer jag sett och den får självklart 5 av 5 i betyg. // Max Colliander

RSS 2.0