Kent - Uppsala

Så var det dags, fjorton års längtan är över och Sveriges största rockband, Kent intog Slottsgården med bravur. Valet av plats var intressant och bra, de små hinder som fanns löstes smidigt med snickeri och staket. Kom dit med Madelene och Emelie ca en timme efter insläppet börjat men vi fick rätt bra platser i publiken ändå. Den överraskande öppningsscenen från konserten i Eskilstuna gick lite om intet då skarvor i tyget avslöjade en del innan skynket föll ned och konserten började.
 
Låtmässigt var det identiskt med Eskilstuna-konserten så de kör väl samma låtar under hela turnén får man gissa. Till skillnad från förra konserten där Isis och Bast var den fetaste publiklåten så var nog Sjukhus från albumet Röd den låt som fick med publiken mest, om man inte räknar avslutningslåten som givet är det bästa. En stor skillnad mellan de två städerna var fyrverkerierna som avslutade konserten i Uppsala.
 
Jocke Berg mellansnackade mer i Uppsala och skickade kort iväg en känga till både politiker och reklamen för ett lottoföretag. En otroligt bra och maffig konsert och en bra recension i Upsala nya tidning dagen efter. Detta var femte gången jag såg Kent live, tidigare i Stockholm, Malmö, Arvika och Eskilstuna. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0