Alien vs predator

Alien vs Predator från 2004 är en science fiction-film från 2004.
Som namnet gör gällande är de kraftfulla utomjordingarna från de fyra Alienfilmerna och de två första Predatorfilmerna med. Den tredje Predator-filmen gjordes efter denna film.
 
Alien vs Predator utspelar sig på jorden och det är inte ett krig som filmens taglines vill göra gällande. Tvärtom är allting relativt kontrollerat och det är inte så att människorna som art kommer dö ut, snarare dör en handfull personer. Alltså lite minus på filmskaparna för icke helt sanningsenliga slogans (tag lines).
 
En företagssatellit upptäcker en plötslig värmeökning 600 m under Antarktis is på en avlägsen ö. En stor arkeologisk upptäckt är på gång och snabbt som attan samlar man ihop ett team av olika experter från världens olika hörn. Väl i underjorden avslöjas fantastiska beskrivningar om jorden för tusentals år sedan, men de är inte ensamma.
 
Alien vs Predator är en riktigt bra film och förklarar mer om hur de båda utomjordiska arterna fungerar och främst Predatorernas relation till vår planet. Jag tycker filmen var riktigt bra, logisk och övertygande med en del hintar inför Alien-filmerna då denna utspelar sig före den första Alien filmen. Ett stort plus är att skådespelaren Lance Henriksen från Alien 2 och 3 är med. Filmen är väl värd 4 av 5 i betyg. // Max Colliander

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0