Kent: Texter om Sveriges största rockband

Läst ut denna bok om Sveriges största och bästa rockband. Boken är ingen direkt berättelse utan en massa texter och skiv- och konsertrecensioner från starten till inför att albumet Tillbaka till samtiden skulle släppas. Boken är intressant och rolig att läsa om deras upptåg och förhållande till sin egen musik och hur andra sett på dom genom åren.

Några saker jag tyckte var extra intressanta var bl.a. om deras största misslyckanden bland livespelningar, turnén i USA och Jocke bergs sidoarbeten under namnet Paus då han jobbade med The cardigans och Titiyo. Gillade också Jocke Bergs egna kommentarer om olika låtar vad de handlar om och hur de kom till. Palace & Main t ex är en vägkorsning deras turnébuss körde genom i USA och flygplanet på albumet Isola är ingen 747:a. Recensenter som rentav sågar bandet finns med och en hel del galna upptåg de varit med om genom åren och roliga saker fans gjort.

Jaja skulle kunna rabbla upp en massa mer, just d statistik över hur många exemplar de sålt av albumen. Föga förvånande är det Vapen & Ammunition som sålt i särklass flest. En jättebra bok och ett måste för alla som kallar sig Kent-fans. // Max Colliander

på Max Colliander personliga blogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0