Final Fantasy x-2 (med guide)

Jag har vid två tidigare tillfällen spelat det här spelet till Playstation 2, utan och spela klart. Som jag skrev för nästan två år sedan skulle jag ge det en chans till men då spela med en guide från början till slut. Det har jag nu gjort och spelet är avklarat, med ett rätt dåligt slut skulle jag tro. Så var det bättre nu med guide och allt?
 
Ja, men ändå riktigt riktigt dåligt. Trots att jag satt med guide hela tiden och behövde ha koll på massor av olika sidor samtidigt så missades saker, och råkade jag prata med en karaktär eller gå in i ett visst rum kunde det betyda att man måste spela om en halvtimme för att sedan inte prata med just den karaktären osv. Spelets utformning är det sämsta Final Fantasy-serien skådat och hälften av hela spelet består av långtråkiga dryga minispel som man tvingar sig i genom.
 
Sedan det här med de olika sluten då, under spelets alla timmar så, oj då råkade jag missa och trycka på X-knappen vid några specifika cutscenes och där gick de bättre sluten om intet. Hur bövelen ska man fatta att man i en cutscene ska trycka på en specifik knapp, eller brukar folk sitta och knappra på alla knappar som går under cutscenes?

Lite positiva saker har jag dock att säga, spelet har en lite charmig humor, och är lite spännande ibland. Men oavsett om det var ett Final Fantasy-spel eller inte så har spelskaparna förstört upplevelsen och det är omöjligt och ge mer än 1 av 5 i betyg. Ett riktigt uselt spel som inte borde ha släppts, en skam för FF-serien som annars är så bra. // Max Colliander

Max Manus

Filmen Max Manus är en sann berättelse om en av Norges främste motståndsmän under ockupationen av Nazi-tyskland kring Andra världskriget. Max Manus bildar tillsammans med några kompisar en motståndsrörelse mot nazisterna med flygblad och affischeringar. Efter ett tag tar de till mer hårda metoder och med specialutbildning i Storbritannien skickas de sedan in i Norge igen för att utföra professionella sabotage mot nazisternas ockupation.
 
Skådespelarna är väldigt bra och det är en fin film, inte bara en massa action utan mycket om vänskap och att klara av och leva ett så hårt liv där vänner dör runt omkring en. Filmen påminner ganska mycket om tv-spelet The Saboteur fast det utspelar sig i Paris i stället för i Oslo. 4 av 5 i betyg åt Max Manus. // Max Colliander

Scream

Scream är en skräckkomedi som sedan ledde till filmer som Scary movie-serien med den klassiska Scream-masken. Skådespelarna är bra och handlingen är lite spännande men jag har svårt och avgöra hur jag ser den. Ska karaktärerna tas seriöst eller ej. Filmen får 3 av 5 i betyg och nu har jag inte tid att skriva mer här. // Max Colliander

Predators

Predators är den tredje och såvitt jag vet sista Predator-filmen.
Filmen inleds rätt pang på med att en man vaknar upp och finner att han är mitt i ett fritt fall, och försöker desperat fälla ut fallskärmen.
Strax finner han fler som upplevt detsamma och de slår följe, utan något minne om vad som hänt. Snart inser de att de faktiskt har saker gemensamt och det är en rätt maffig scen då de upptäcker var de verkligen hamnat.
 
Predators är snyggt gjord och skådespelarna är alla helt okej. Det enda negativa är väl bara, har vi inte sett det här förrut? Detta är som sagt en tredje film i samma serie och den är ganska förutsägbar. Laurence Fishburne är med på ett hörn (känd från The Matrix) vilket lyfter filmen men särskilt stark blir aldrig filmen. Den får 3 av 5 i betyg.
// Max Colliander

Cowboys & aliens

Cowboys and aliens är som titeln berättar en film från Vilda västern-tiden och det kryddas med utomjordingar. Med skådespelare som Harrison Ford och Daniel Craig låter det bättre än vad det är.
 
En man som tappat minnet kommer till byn och strax därefter anfaller utomjordingarna, mannen visar sig då ha ett otroligt starkt vapen och bybordna vill sedan ge igen och går ut på jakt efter utomjordingarna för att finna sina kidnappade medmänniskor och ge utomjordingarna en omgång.
 
Filmen kommer igång riktigt och när det sedan ser ut och bli en större strid så är det ändå så förutsägbart att spänning aldrig kommer fram.
Det är inte en urdålig film men mer än 2 av 5 i betyg blir det inte.
// Max Colliander

Tröttnat lite på tågen

SJ har haft stora problem under en längre tid (inte så konstigt i och för sig) men irriterat mig så mycket på sistone att jag under min Oslotripp beslöt mig för att skriva upp saker som inte borde behöva inträffa.
 
På väg till Oslo uppstod ett signalstopp, felskyltat på en perrong som gjorde att tåget försenades ytterligare och givetvis även "vi kan inte köra så fort nu för vi har ett pendeltåg framför oss", ja men bygg fler spår då?!
 
Sedan under hemresan hade vi tågmöte då vi tvingades stå still, samt stå still en gång till med anledning av att ett annat tåg skulle passera.
Så nu fick jag skriva av mig det. Att politikerna säger att de vill att fler åker tåg är ett stort skämt, ett dåligt skämt. // Max Colliander

RSS 2.0