Ett år utan sommar

Kent har nu släppt en låt till, tyvärr får den inte plats på det nya albumet Jag är inte rädd för mörkret. Hur den inte får plats kan man ju fundera på, jag tror en cd-skiva klarar av elva låtar. Men det är väl något med helhetsintrycket.

Det känns dock synd att Ett år utan sommar inte kommer vara med. Det är väldigt skön musik för öronen och mångfalt gånger bättre än singeln 999. Nu har jag visserligen börjat gilla 999 lite grann men den är en besvikelse. // Max Colliander
Rise of the planet of the apes

Rise of the planet of the apes, från förra året var väldigt hajpad då den kom ut. Originalfilmen är klassikern Planet of the apes från 1968 och är troligen någon form av uppföljare till Planet of the apes från 2001.

Som i alla sådana här filmer är det en forskare (spelad av James Franco) som uppfinner något nytt ämne som gör djuren intelligenta, är det inte hajar så är det apor då. Storyn är inget nytt och skådespelarna är inte lysande heller trots namn som Tom Felton och John Lithgow i rollerna. Filmen lovar mer än den håller kan man säga.

Musiken (Patrick Doyle) i filmen är dock riktigt bra och snygga scener finns det gott om. Men som tittare vet du redan från början vad som kommer hända och vem som ska vara elak och vem som ska mena gott. Därför är filmen ganska tråkig till en början men de sista 40 minuterna bjuder på underhållning med många riktigt snygga scener. Filmens som helhet får 3 av 5 i betyg // Max Colliander

Max Collianders blogg, filmrecension

Escape from the planet of the apes

Detta är den tredje filmen av fem i serien om Apornas planet från 1960-70talet. Filmen tar vid där tvåan slutade och jorden slutligen förstörs av kärnvapen. Men aporna Zira och Cornelius lyckas fly i en farkost och hamnar av tryckvågen från jordens förstörande i en tidsparadox och landar på jorden igen, nu på 1970-talet.

De blir till en början kändisar som alla tycker om men ju mer människorna (i USA givetvis) lär sig om deras och jordens historia ju mer skeptiska och t om fientliga blir de. Zira som är gravid och snart ska föda tvingas fly med Cornelius.

Filmen har flera uppenbara brister i form av ologiska beslut från regeringshåll, ofta man låter en "utomjording" bara gå och shoppa helt normalt samt har minimal säkerhet kring dom. Filmens slut är riktigt starkt i stil med Romeo och Julia-historien och filmen gör ett stort uppryck från föregångaren Beneath the planet of the apes, stark 4:a av 5 i betyg. // Max Colliander

p.s. pinsamt att dvd-fodralet på svenska innehåller faktafel

Max Collianders blogg

RSS 2.0