Barfota utan strumpor och skor...

Sista idrottslektionen före sommarlovet var vädret alldeles strålande. Vi tog en promenad runt anläggningen och själv gick jag med solglasögon och var barfota. Nästan så man skulle vilja slänga av sig tröjan också men det gjorde jag såklart inte. Helskönt sommarväder i alla fall hoppas det fortsätter så ett bra tag till! // Max Colliander

Max Collianders blogg


SM : Hemlösa tältar i Sthlm

Tror det var under år 2004 som debatten om hemlösa och en då aktuell husockupation var en het debatt i Stockholms nyhetsliv. Någon av Sagan om ringen-filmerna hade nyligen haft biljettsläpp och folk hade tältat utanför biosalongerna i uppemot en vecka för att få biljetter.

Men de hemlösa då, var fick de vara? I det ockuperade huset på Telefonplan? Nej! Tältande i någon park? Icke! Med anledning av att SOR-fanatikerna fick tälta till en bio de ville se slog de hemlösa till med samma metod. Minnst inte vilken men de valde ut någon biofilm som hade biljettsläpp om några dagar och slog upp sina tält utanför bion. Om SOR-fansen fick tälta flera dagar i väntan på en biofilm fick väl de hemlösa göra likadant. De kunde väl vara lika stora fans till en biofilm som andra kunde eller hur? Det var mycket debatt under några veckor men denna aktion minns jag starkt då det var så lysande smart tyckte jag. // Max Colliander

Karaoke

Lillördag 9 juni var det en väldigt trevlig och rolig dag och kväll samt natt då. Jag är glad att vi sket i Vip och vägrade gå dit. Kalas var stängt men jag Madde, Emma, Suzzii och Sophie drog till Etage och höll oss på Karaokevåningen hela kvällen och hade skitakul. Där träffade vi bl.a. Carro (såklart) och Gara och Jonas. Jag sjöng mer än nånsin förut och hade oerhört kul. Värt att påpeka också att när krogvakten tyckte en i sällskapet var lite för drunk löste vi det väldigt bra och jag gick en kort promenad med henne så fick na komma in sen igen:). Sjöng följande på karaoken:

Schools out, Alice Cooper med älskling<3

Någon fransk låt som typ hette "Misra I gagmm" nåt sånt, med en fransyska som hette typ Åd

Båten Anna, Basshunter med ovannämnda Åd

Teenage dirtbag, The Wheatus med Suzzii (alltid ett måste på karaoken:p)

Det gör ont, Lena PH med Suzzii påminde hon om^^

Beat it, Michael Jackson ingen minns med vem jag sjöng jag har frågat runt:p

// Max Colliander

Emma o Madde sjunger vackert-->> På bilden nedan

Tom orkester på japanska, på Max Colliander bloggen

O/lika uppdrag #042

På besök hos mormor Anna-Lisa 81 år och pensionär, och slutfört uppdrag! // Max Colliander

Vad dyker upp i ditt huvud när du hör ordet "ungdomar"?

Mina barn, och barnbarn och barnbarns barn

Hur gammal är en ungdom, mellan vilka åldrar är man "ungdom"?

Tonåring, 13-20 år då är man ungdom

Var ungdomar snällare förut, när du var ung? Isåfall, hur märker du denna skillnad?

Ungdomar var inte snällare förr i tiden, men artigare var dom. Jag tror det bl.a. beror på datorerna ungdomar idag är mer självständiga än förut och föräldrar missar att träna sina ungdomar i att vara artiga. Jag tror det beror på att det är mer stress i samhället, föräldrar med dubbla jobb oså har inte riktigt tid eller tar sig inte tid.

I vilka situationer möter du ungdomar?

Överallt, inte bara i släkten

Vad tror du är de vanligaste fördomarna mot ungdomar? Var har du själv för fördomar om ungdomar?

Att man är mindre vetande för att man är ungdom. Man respekterar inte ungdomar som ser ovårdade ut med långt hår. Man dömer dom som snäsiga och respekterar dom inte riktigt, dömer efter utseendet alltså.

På Max Collianders blogg

SM: Godisförbud

Var väl hösten 2008 som jag och en vän (Sandrah) bestämde oss för att bli nyttiga och då man hade någon att "tävla emot" blev det extra mycket motivation hos mig. Minns redan första veckan när jag skulle åka till den kungliga hufvudstaden och var sugen på någonting att snaska på på tåget. Ville ha en lakrisal för det räknas väl inte som godis liksom, tyckte jag. Ringde till Denise som kom att bli min stödperson som jag fick ringa när jag ville dygnet runt om jag hade någon svårighet i godisförbudet. Hon satte hårt åt direkt och jag tog ingen lakrisal på tåget, absolut inte okej fick jag till svar typ.

Sedan var det en gång då jag åt på restaurang och som vanligt ville ha en läsk och pizza som jag fick ringa henne även om jag förstod vad svaret skulle bli. Den middagen med far och syster åt jag istället pastasallad och kolsyrat vatten tror jag. Efter bara några veckor rullade det hela på väldigt bra och sötsuget försvann mer och mer. Tror inte jag behövde mer stöd från Denise sen.

Det hela påminner om alkoholister som ska sluta dricka och rökare som ska sluta röka och jag är faktiskt även övertygad om likheterna. Det sockersug som många svenskar lider av är väldigt starkt och ett beroende för många tror jag även om man inte tänker på det riktigt. Men idag finns ju socker och sötningsmedel i så himla mycket varor att t om en nyttig macka eller youghurt (som innehåller socker eller sötningsmedel) kan dämpa suget även om vi inte ser det som direkt onyttigt.

Tre månader senare när jag träffade Sandrah en gång visade det sig dock att hon inte alls hållit löftet och då fick jag plötsligt en väldigt bra anledning att lägga ned med förbuden:p. Att jag ändå klarat tre månader var otroligt bra tyckte jag, och det tycker jag än idag.

Självklart var det inte bara godis som var otillåtet att stoppa i munnen utan även:
Läsk, choklad, chips (popcorn?), pizza, hamburgare, bakelser m.m. Jag ser detta som ett fint och speciellt minne då jag tycker det var intressant och nyttigt att lära sig hur man efter bara några få veckor kunde få suget att försvinna samtidigt som plånboken såklart blev lite tjockare med. Skulle jag klara det en gång till? Kanske, men då krävs mer än bara motivation, någon stödperson kan ju alltid vara bra att ha:p. // Max Colliander

En skön em.

Var ett tag sen denna bild togs tror jag. Men en härlig och lugn dag vare allt. Sov lite för länge och men hann i lugn och ro göra mig i ordning och cykla ned på stan där några ärenden väntade bl.a. fyllde jag på mitt pendlarkort Sthlm/Uppsala.

Sedan besökte jag vårdcentralen och astmakontroll. Mådde lite illa efteråt men sköterskan var jättetrevlig och snacka med oså . På hemvägen besökte jag gamla goda Coop i Fålhagen och handlade lite krubb. Det var lika tomt som jag minns det men alla hyllor var omplacerade och jag kände mig inte hemma, allt var bättre förr så äre ju alltid:p, även Coop Fålhagen var bättre och kändes trevligare förr i tiden.

Väl hemma hade det kommit post och ett paket från en Traderabjudning. Metal Gear Solid 2 Substance. En ny version av Metal Gear Solid 2 Sons of Liberty med massor med bonusmaterial nya scener m.m. Kände mig hungrig så eftermiddagen bestod av nudlar, mjölk och godis o satt o spelade tvspel (Final fantasy 13). En riktigt skön eftermiddag i ensamheten. Senare kom älskling hem från jobbet såklart<3

på Max Collianders blogg


Sommarlov

Nu är skolan över för denna termin och mina betyg, nä dom ska vi inte snacka om. Jag fick inga betyg, fast på ett geografiprov fick jag VG+ om jag minns rätt:p. Glad sommar allihopa! // Max Colliander

Bild från skolan--->>>    Max Colliander har fotat

Leisure suit Larry

Spelet som inte är som något annat. Larry Lovage är en ung man som går på typ college/highschool och är oskuld, den vill han bli av med. Spelet går ut på att man springer runt och ska få tjejer i säng kort och gott. En efter en får han dom på G men det slutar hela tiden på ett mer eller mindre absurt och humoristiskt sätt. Man konverserar mycket med tjejerna i spelet och andra med för den delen, gör uppdrag och utforskar nya ytor man får fram. Till en början kan man bara röra sig i Campus och utanför för att sedan få fram fler ställen och fler personer etc.

Spelet är på många sätt helt sjukt men riktigt roligt och väldigt mycket bättre än jag först trodde, köpte det begagnat för 59 kr till konsolen Playstation 2. Grafiken är fint tecknad och kontrollen lätt att förstå sig på. Kameravinklarna som ibland kan förstöra ett helt spel fungerar jättebra och den egentligen enda missen tycker jag är att det inte går att få textat. Men man förstår det mesta ändå och humorn i konversationerna är ju på topp!

Ytterligare plus är att det är riktig musik med i spelet och höjdaren enligt mig är ju när de gör en egen version på Grease-låten Summer lovin. Tidsmässigt så tar det många timmar att klara detta spel, såvida man inte köper igenom sig alla uppdrag och fegar då men det är ändå en smart möjlighet om man verkligen fastnar.

Kort och gott vill jag säga att för att vara en så pass vrickad spelíde så funkar det ändå väldigt bra och spelet är underhållande (inte bara om man är kille). Synen på kvinnor m.m. måste man ta med en nypa salt dock så klarar man bara det är detta ett spel jag varmt rekommenderar så länge man inte bryter någon åldersgräns givetvis. Jag förutsätter att en åldersgräns finns i alla fall. Om jag ska betygsätta spelet blir det nog en mycket stark 4! // Max Colliander
Max Collianders blogg

O/lika uppdrag #003

Var i Stockholm på nationaldagen och i Kungsträdgården uppträdde bl.a. Lasse Berghagen. Efter en viss tvekan men pepp av kompisar vågade jag mig fram i publiken där tre tjejer stod och smådansade till musiken. Kort och gott, jag bjöd upp en av dom till dans och uppdraget blev väldigt lyckat. Låten "En kväll i juni" passade ju perfekt. Uppdrag slutfört! // Max Colliander

Max Collianders blogg

Töntarna

Så jävla bra text, militant antimobbing (min tolkning) och att va den där killen som alltid väntar på tjejen oavsett vad sån har väl alla varit någon gång i livet. Aja ska inte skriva mer om hur jag tolkar låten eftersom alla ändå tolkar Kents musik så himla olika på sitt eget personliga vis. Ska se dom i sommar igen förresten:D // Max Colliander

Max Collianders blogg

Blommor

Det är inte varje dag det står blommor på bordet hemma hos oss. Lite lustigt nog stod det två st där nyligen. Jag kände mig romantisk och köpte en bukett till Madde som hon blev jätteglad för. Bara någon dag efter fick jag själv blommor av Kvinnocafét när jag och en annan var där och höll ett kortare föredrag om UMR, kändes riktigt kul att få den uppskattningen för det arbete man gör. // Max Colliander

Max Colliander bloggen

Brandlarm

Kom och tänka på det här med brandlarm. I år har jag upplevt kanske 20-30 st brandlarm, och inte en enda gång varit rädd. Känslan av rädsla har aldrig infunnit sig. Istället har det varit olika känslor. Allt från irritation och ilska till någon form av humor, som att man håller på och skratta åt det.

Efter så många brandlarm slutar man till slut att bli arg och irriterad utan man tar det som en del av vardagen helt enkelt och glömmer för en kort stund bort vad det hela handlar om, att rädda liv! Jag inhandlade för några veckor sedan två öronproppar för 35 kr och har haft glädje av dom många gånger. Nu ska jag snart äta middag så nu avslutas detta blogginlägg, bye bye! // Max Colliander


Beo - Ett test om mobbning

På BEOs hemsida kan man göra ett givande test om mobbning, med fokus på skolan. Testet utgår från en verklig händelse. Beo står för Barn- och elevombudet. Bra att känna till för alla som går i skolan, eller arbetar inom denna värld. Ville bara uppmärksamma detta intressanta test då. // Max Colliander

Gör testet här <--- Klicka


O/lika uppdrag #030

Taget och gjort. Köpte jättefint brevpapper, ett kuvert och stickers till brevet och skrev ett kärleksbrev till Madde<3. Satte på frimärken och postade det. Tror det kom fram redan dagen efter men då kom hon hem från Skottland och kollade inte brevlådan men nästa dag så. Hon vart glad:). Så nu är detta uppdrag slutfört med! // Max Colliander

Kärleksbrev på Max Collianders blogg


SM: fan vad lik du är?

För många många år sedan hängde jag mycket på Café Genomfarten här i Uppsala, det var som ett andrahem man besökte från att de öppnade till sent på kvällen när det stängde. Ett otroligt bra och viktigt ställe än idag för många av stadens ungdomar.

För många många år sedan kallade jag även för Folke, och storyn om det är ett helt och hållet eget kapitel som får vara för sig självt men i princip alla jag umgicks med på den tiden kallade mig så. En dag när jag var väldigt nere och deprimerad satt jag med en kompis och pratade lågmält. Då kom Sven dit och satte sig med oss. Efter ett rätt långt tag vad jag minns så utbrast han "fan vad lik folke du är!". Det hade vi kul åt länge länge. Jag satt väl med en huvtröja så han inte riktigt såg att jag var jag och heller inte frågade då. Kul minne i alla fall som jag gärna sparar^^!

// Max Colliander

En händelserik helg

Ska egentligen fatta mig rätt kort, skulle kunna skriva så himla långt annars.

Fredag: Madde tog studenten och det firades med hela hennes familj, min mor och far samt mormor. Det var i sin helhet en jättetrevlig dag. Innan de sprang ut satt några elever och spelade piano precis utanför lite olika låtar och helt random reagerar jag på en låt som också är min ringsignal på mobilen, Zanarkand. Det är Theme-låten för Final Fantasy X som jag skrivit om förut på bloggen och en så jävla fin låt, skitkul att de körde den där:D. På kvällen var jag Madde och Carro på krogen VIP för första gången och dit drar vi inte snart igen i alla fall. Utan att förstöra någon polisutredning kan ju sägas att en jävla krogvakt är anmäld för misshandel alt. grov misshandel och jag personligen står som ett av flera vittnen. Det är inte första gången det händer och jag hoppas även detta kan gå vägen, så svinet får ett lämpligt straff för det brott han begått. Aja ska inte skriva mer om det, poliserna på plats agerade bra tycker jag.

Lördag: Vi vaknade vid typ kl 13 och var vakna 2-3 timmar och sov sedan bort hela dagen, vakna sent på kvällen men kunde ändå somna om och sova på natten med:p.

Söndag: For till den kungliga hufvudstaden och hann med rätt mycket tycker jag. Deltog i en demonstration som Ungdom mot rasism stod som huvudarrangör för, det var soligt väder och helskön stämning jättekul vare. Efteråt lärde jag känna en Madelene som numera bor i Berlin. Sedan mötte vi massa mer folk och i Kungsträdgården såg vi bl.a. Lasse Berghagen live och Carolina Wallin Pérez med sina fina covers på Kent-låtar. Hade även en bok om Kent med mig och 118 låtar i mobilen så hela dagen hade mycket med Kent och göra kan man säga. Utförde även ett uppdrag i Kungsan som jag ska skriva mer om en annan gång. Glad sommar! // Max Colliander

på Max Collianders blogg

The Legend of Zelda - Ocarina of time

Huvudpersonen, som heter Link och inte Zelda som vi alla trodde när det kom ut handlar om en ung skogspojke som får i uppdrag att rädda hela Hyrule. Spelet är uppbyggt i en fantastisk och stor värld med olika folkslag som bergsfolk och vattenfolk bl.a. Man får nya prylar och når nya ställen och det finns 8 ordinarie tempel i spelet.


Spelet kom 1998, då gick jag i mellanstadiet och hörde till de som valt Playstation istället för Nintendo 64. Men alla kompisar som hade N64 köpte detta då, extremt häftiga spel och även om vi hade svårt att förstå all engelska och satt med ordböcker för översättning spelade vi på och löste pussel efter pussel. Eftersom de alltid kommit längre när jag kom på besök så fick jag aldrig något grepp om historien i spelet.

Jag köpte dock detta spel ihop med konsolen för 4-5 år sedan och har spelat ut det ett flertal gånger, nu senast utan att fuska med guiden som jag också har. Även om spelet inte alls är lika förstklassigt idag som då så är det en klassiker och ett mycket underhållande tv-spel.

Några av spelets höjdpunker är de vackra låtarna man lär sig på ocarinan, samt all musik som passsar så perfekt in i spelet. Sidouppdragen som fiske vid sjön (kontrolldödare), jakten på Gold skulltulas samt hjärtdelar och lite andra minispel gör att man kan ta en paus från templen om man vill och bara dra runt och utforska. Två andra höjdpunker är när man får hästen Epona och att spelet utspelar sig både när Link är ett barn, och sju år senare då Hyrule ser mycket mörkare ut.

Spelet är långtifrån perfekt i dagens mått men jag kan inte ge det annat än 5 av 5 i betyg och kommer absolut spela om det någon gång i framtiden. // Max Colliander

på Max Collianders blogg

Vals för satan (din vän pessimisten)

Texten till låten i videon - Ja, om det inte var för avsaknaden av skön melodi under ordinarie text så hade detta mycket väl kunnat vara den bästa Kentlåten ever enligt mig. Men refrängen är sååå, odödlig. Ska inte skriva mer nu utan jag tolkar låten som jag gör och andra som dom gör. // Max Colliander


Johan Falk - Gruppen för Särskilda Insatser

Efter trilogin om polisen Johan Falk med filmerna Noll tolerans, Livvaktera och Den tredje vågen har det nyligen malts på med massor med nya filmer om Johan Falk. Filmen utspelar sig i Göteborg som väntat och handlar om GSI, Gruppen för särskilda insatser som är en enhet på polismyndigheten. Johan Falk får jobb där och omgående hamnar han i utredningen och direkt konfrontation med anledning av de många och grova rån mot värdetransporter i Göteborgsområdet.

Jag tycker filmen var spännande och skådespelarna övertygande, även musiken var stundtals på topp och filmen tog sig törner jag inte väntat mig. Det största lyftet i filmen är Joel Kinnamans insats och även om filmen är bra gör han den riktigt bra. Handlingen är bra och bäddar för de andra Johan Falk-filmerna. Då GSI är en lite hoppig film så såg jag den igen dagen efter för att se den med en ny utgångspunkt och upptäckte nya detaljer igen.
Ytterligare en mycket bra skådespelare är komikern Mikael Tornving som inte alls känns felplacerad trots att han för min del mest är känd från Parlamentet. Och dubbelmoralen som finns inom svenskt rättsväsende lyser med sin verklighetsvana intelligens under filmens gång.

Då jag gärna såg filmen igen direkt dagen efter talar det för sig självt vad jag tycker om den. Nästa Johan Falk-filmen lär jag se snart med. Johan Falk . Gruppen för särskilda insatser får kanske t om en femma av fem i betyg, eller åtminstone en toppenbra fyra. // Max Colliander

Johan Falk Gruppen för särskilda insatser


American Pie: The book of love

Del sju, köpt på Tradera så nu har man alla filmerna igen. Lik del fem och sex är det en urkass film i jämförelse med de första American Pie-filmerna. Men denna är rentav långråkig genom nästan hela filmen.

Filmen är hoppig och det är svårt att få grepp om personerna, den har inga övertygande skådespelare, hanlingen scen för scen är mest, jaha typ så.

Det enda bra med filmen, var just själva kopplingarna till de tidigare filmerna. Utan dessa kopplingar, och Eugene Levys insats skulle filmen vara makabert dålig. Som fan av AP-filmerna försöker jag verkligen gilla filmen och bortsett från nostalgin finns ett och annat tillfälle där filmen förvånar. Men då det i samma film finns absurda helt sjukt dåliga scener väger det knappast upp.

Och hur gärna jag än vill gilla även denna AP-film så nä, den får en 1 av 5 i betyg, knappt det. Enda, enda anledningen och se den igen är för att det är en film i serien och nostalgitripparna som finns. Inte ens Stiflern övertygar i denna rulle. En besvikelse, men en väntad sådan. // Max Colliander

På Max Collianders blogg

Henrik Schyffert

Var i Stockholm nyligen och vem träffade man på om inte komikern Henrik Schyffert. Känd från bl.a. Nilecity och sin egen show The 90s - Ett försvarstal. Snackade kort med honom eftersom mitt tåg hem snart skulle gå men han var otroligt trevligt och rolig att prata med. Trevligt när kändisar är så avslappnade, vilket kan jämföras med när jag träffade Johan Ulveson? Tror jag han hette, eller en och annan känd politiker som dragit ryggen åt sig och kilat vidare. Men men, kul att ha en bild på mig och Schyffert med. // Max Colliander

Max COlliander bloggen Collianders


RSS 2.0