Gratistidningar - mer än bara skräp

Vill man ha något, så kostar det. Detta är i stort ett faktum i dagens samhälle och kostar det inget för mig så kostar det för någon annan i stället. Men att lära sig leva sparsamt kan alla göra och när man nyligen flyttat hemifrån är detta inte bara lärorikt utan också väldigt viktigt för att få vardagen att gå runt. Men vad är det då man behöver, vad är det som är absolut viktigast? Boende och mat givetvis och där finns det många saker att tänka på för att få pengarna att räcka till.

Tyvärr tror jag att många bortprioriterar något annat väldigt viktigt. Att få grundläggande kunskap om vad som händer runt omkring oss, i vår stad, vårt land och i hela världen. En helårsprenumeration på lokaltidningen kan kosta närmare 2500 kr per år. Hur många har egentligen råd med en sådan utgift när det är utmanande att få ihop pengar till så grundläggande saker som mediciner.

Det är därför väldigt positivt i något som annars mest ligger och skräpar på våra bussar. För många är det kanske bara lite sysselsättning på morgonen på väg till jobbet. Men för en del är det den enda chansen att faktiskt få läsa vad som händer. Internet i all ära, men en dator och Internet-uppkoppling kostar det också. Tack vare gratistidningar som på senare år också blivit flera så kan idag vem som helst, helt gratis varje dag få läsa nyheter, insändare och humorstrippar m.m. Det tycker jag är väldigt positivt. Själv brukar jag läsa gratistidningar ibland men har ändå privilegiet att prenumerera på en veckotidning för 30 kr i månaden vilket jag har råd med. // Max Colliander

Max Collianders blogg

Kommentarer
Postat av: Maria

Haha bästa bilden

2011-08-17 @ 10:55:15
Postat av: Madelene

Äsch, de flesta ser till att ha internet i alla fall, även om de knappt har råd med mat :D

2011-08-18 @ 09:42:05
Postat av: Jocke

mer kramförbud ^^

2011-08-26 @ 15:09:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0