Lego Harry Potter years 1-4

Tv-spel till Playstation 3 som handlar om Harry Potter-filmerna 1-4, men i en värld av lego. Jag har tidigare spelat Lego-spelen med Star wars och uppskattat dom riktigt mycket. I Harry Potter Lego tas spelaren till nya höjder och spelet har förbättrats mycket.

Grafiken är hur stilren som helst och man ser verkligen varje legobit och nostalgin bär av när man känner igen ex. bladen som man hade på palmer på piratön IRL i lego när man var liten. Att de gjort spelet utifrån filmerna och inte böckerna är också uppenbart och de små videosekvenserna man får fram på löpande band är från filmerna, dock med en stor smula humor.

Spelsättet är utmanande och mer pussel och tänkande än ren action som i Starwars-lego. Ultimat blir spelet i två-spelarläge där även skärmen är otroligt smart med huruvida den splittrar eller inte så man kan gå åt olika håll. Många gånger har jag varit nära och ge upp för stunden men sedan löst en gåta och kommit vidare, härligt utmanande alltså. Musiken/Ljudeffekterna är jättebra och även här taget från filmerna.

Sammanfattningsvis är detta ett riktigt bra spel, om man sedan gillar Harry Potter och lego så är det ett jävligt bra spel samt har bra humor. Spelet kommer spelas om någon gång i framtiden och Lego Harry Potter years 5-7 borde väl komma någon gång. Solklart 5 av 5 i betyg. // Max Colliander

På Max Collianders blogg Max Colliander Collianders personblogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0