The adventures of Tintin: Secret of the Unicorn

Filmen The adventures of Tintin handlar om en klassiska journalisten som hamnar i diverse äventyr, från (Belgien?). Det finns massvis med seriealbum och nu ska det alltså göras film även om denna karaktär och fler filmer kan det bli. Jag har själv aldrig läst Tintin utan bara bläddrat i serierna, och minns ett gammalt tv-spel som hette Tintin i Tibet.

I denna film så hamnar Tintin och hans hund Snowy mitt i ett stort äventyr i jakten på en skatt. Tre olika ark med ledtrådar och en kamp mellan två män som vill komma åt skatten, mycket pangpang, lite humor och många överdrivna scener där man redan förutser vad som kommer hända.

Gällande förstörelsen Tintin och de andra orsakar i andra delar av världen går att jämföra med den i Team America, dock är det inte ironiskt menat här utan folk dödas och oskyldiga drabbas men vad gör väl det när Tintin letar efter en skatt.

Filmen är snyggt animerad och det är väl det bästa i filmen. Storyn och alltför många scener är tråkiga alternativt överdrivna så betyget räcker endast till 2 av 5. Tror dock man uppskattar filmen mer om man från början är ett Tintin-fan. // Max Colliander

Trackback
RSS 2.0