Rising görs om

Det har varit tyst länge nu om det kommande spelet Metal Gear Solid: Rising som jag senast bloggade om i juli 2010. Nu i december 2011 har mer officiell information kommit och en ny trailer släppts och för att uttrycka mig milt så är jag djupt besviken och förhoppningarna om ett ytterligare historiskt bra spel som skulle berätta handlingen mellan två tidigare spel grusas hårt mot marken. Det värsta är att jag inte bara anar det, utan det är officiell information från spelskaparna själva.

Kojima productions som alltid legat bakom MGS-spelen har nu tagit in en ny samarbetsparner, Platinum games inc. Spelet byter också namn till att heta Metal Geas Rising: Revengeance. Detta är alltså inget nytt MGS spel utan någon ny grej som då förkortas MGR? Efter 24 framgångsrika år i MGS-serien sviker man nu fansen och ger ett annat företag makt och påverka och det ser inte bra ut.

Om Platinum games inc så gärna ville göra ett actionspel fri från den tidigare MGS-historien kunde de väl ha gjort det själva. Att spelet inte bjuder på de 24 årens "Tactical Espionage Action" är också uppenbart då de officiellt säger att detta blir ett renodlat actionspel så allt det klassiska från MGS verkar som bortblåst. Sedan är den utlovade storyn som ska fylla i handlingen om Raiden mellan två tidigare spel som bortblåst och nu är det ett spel som utspelar sig efter det senaste spelet och inte behöver beröra något av den tidigare historien alls.

Den nya trailern ger mig känslan av att detta blir något i stil med Star wars Clone wars, eller Terminator 4. Något som blir känt och säljer p.g.a. att folk förklippar det med något tidigare utgivet som gjorde succe, men sedan inte fyller i story alls utan om om möjligt skapar nya frågetecken, eller inget alls. Musiken, något som varit oslagbart i MGS-spelen verkar inte heller finnas där, trailern är som vilken actiontrailer som helst musikmässigt och det enda som imponerar är väl grafiken.

Nu sägs det dock att Kojima productions övervakar spelskapandet så det blir troget den tidigare MGS-miljön och storyn. Men har man inte hört det förut? För ett kort exempel, JK Rowling skulle övervaka Warner Bros Harry Potterfilmer, och hur klockrena är dom i jämförelse med böckerna? Nu är Hideo Kojima fortfarande med i spelskapandet så man kan ju alltid hoppas det blir ett bra spel, men jag tror inte det. // Max Colliander

Kommentarer
Postat av: Madde

Fast sa de inte redan från början att det skulle vara "tactical lightningbolt action" eller något sånt där?Förstår dock din besvikelse, verkar bara vara superhård action ju :( Får hoppas att det bara var en missvisande trailer och att det finns en bra story bakom.

2012-01-27 @ 20:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0